Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Twinning is winning! En dit is waarom

Ouders en kinderen in dezelfde outfits: het is niet langer een uitzondering. Er zijn zelfs steeds meer kledingmerken die matchende outfits op de markt brengen. Maar waarom zijn sommige ouders eigenlijk zo dol op 'twinning'?

Advertentie

Waar stellen in dezelfde ANWB-jas voornamelijk op de lachspieren werken, vinden we matchende outfits bij moeders en dochters of vaders en zonen juist schattig. Op sociale media komen er dan ook steeds meer kiekjes voorbij van ouders en kinderen in dezelfde trendy outfits. Zoek maar eens op #twinning of #minime. Ook brengt het ene na het andere modelabel kleding op de markt met outfits die verkrijgbaar zijn in maten voor volwassenen en kinderen.

Diepe connectie

‘Kinderen en ouders zijn op zoek naar een diepere connectie met elkaar, en dat uit zich op allerlei manieren. Zo ook via kleding. In dat opzicht is het geen nieuw fenomeen, maar de uiting van een bestaand principe’, legt Hendrik Slabbinck, professor persoonlijkheidspsychologie en marketing uit aan De Morgen.

Ben je zelf niet zo van het principe: twinning is winning? Dat is ook oké, zegt Slabbinck. Sommige ouders en kinderen zien het dragen van matching outfits als een uiting van een positieve, hechte band, bij anderen is dat niet het geval. Het zijn trouwens vooral kinderen van 2 tot 8t jaar die hun ouders willen kopiëren volgens de professor. Pubers moeten er vaak juist niet aan denken om als twee druppels water op hun moeder of vader te lijken.

Eeuwig jong

Volgens gedrags­bioloog Mark Nelissen is er nog een andere verklaring voor twinning: ‘Veel vrouwen koesteren de wens om eeuwig jong te blijven. Zeker bij hen die voor een jeugdige print opteren, zou de wens om niet volwassen te worden, een rol kunnen spelen.’

Kledingmerken

Wat je motivatie ook is om een outfit aan te trekken die matcht bij die van je dochter of zoon, bij deze merken en webshops kun je terecht:

1. Ammehoela: Voor (twinning) flared pants, gilets en jurkjes in vrolijke prints kun je hier goed terecht.
2. Omoda: Op deze overzichtspagina vind je alle merken met matchende outfits die je via deze webshop kunt bestellen.
3. Son of a beach: Dit badkledingmerk verkoopt hippe en matchende zwembroeken voor volwassenen en kinderen.
4. Prénatal: De ’twinning collectie’ van Prénatal bestaat uit kleurrijke shirts, jurken en broeken.
5. Studio Noos: Wil je niet exact dezelfde kleding dragen als je kind? Met een matchende tas vorm je ook een stijlvol duo.

Beeld: GettyImages

Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu