door

Twinning is winning! En dit is waarom

Ouders en kinderen in exact dezelfde outfits: het is niet langer een uitzondering. Er zijn zelfs steeds meer kledingmerken die matchende outfits op de markt brengen. Maar waarom zijn sommige ouders eigenlijk zo dol op 'twinning'?

Van Gucci tot Steps

Waar stellen in dezelfde ANWB-jas voornamelijk op de lachspieren werken, vinden we matchende outfits bij moeders en dochters of vaders en zonen juist superschattig. Op sociale media komen er dan ook steeds meer kiekjes voorbij van ouders en kinderen in dezelfde trendy outfits. Zoek maar eens op#twinning of #minime. Ook brengt het ene na het andere modelabel kleding op de markt met outfits die verkrijgbaar zijn in formaat volwassene en in maatje kind. Van Gucci en Dolce & Gabbana tot Steps.

Advertentie

Beeld: www.cosisaidso.com/

Diepe connectie

‘Kinderen en ouders zijn op zoek naar een diepere connectie met elkaar, en dat uit zich op allerlei manieren. Zo ook via kleding. In dat opzicht is het geen nieuw fenomeen, maar de uiting van een bestaand principe’, legt Hendrik Slabbinck, professor persoonlijkheidspsychologie en marketing uit aan De Morgen.

Ben je zelf niet zo van het principe: twinning is winning? Dat is ook oké, zegt Slabbinck. Sommige ouders en kinderen zien het dragen van matching outfits als een uiting van een positieve, hechte band, bij anderen is dat niet het geval. Het zijn trouwens vooral kinderen van twee tot acht jaar die hun ouders willen kopiëren volgens de professor. Pubers moeten er vaak juist niet aan denken om als twee druppels water op hun moeder of vader te lijken.

Eeuwig jong

Volgens gedrags­bioloog Mark Nelissen is er nog een andere verklaring voor twinning: ‘Veel vrouwen koesteren de wens om eeuwig jong te blijven. Zeker bij hen die voor een jeugdige print opteren, zou de wens om niet volwassen te worden, een rol kunnen spelen.’

Wat je motivatie ook is om een outfit aan te trekken die matcht bij die van je dochter of zoon, deze foto’s bewijzen dat het er geweldig uit kan zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Ok..so these mom and me swimsuits are matching, super cute, flattering for postpartum bods, and super cheap!! What? Yes..like $5 cheap & flattering as in boobie pads and tummy flattening! #ftw 🙌🏻 What do you guys think? 🌵 💚 Link in bio for today and tomorrow only. Don’t sleep on this deal they go quick! Or.. 👍🏻 Direct link here: ↘️↘️↘️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️↙️↙️↙️ Http://shrsl.com/1jkmz ↗️↗️↗️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️↖️↖️↖️ . #momanddaughter #momandme #matchingoutfits #matching #ootdmomandkids #ootdpoolside #pooltime #mommyandme #mommyblogger #sahmlife #mommy #messymotherhood #momminainteasy #mommysgirl🎀 #cacti #dontbeaprick #girlmom #momlifestyle #lifeasamama #mynameismama #twinning #ministyle #microfashion #tinyfashionista #momandablog #postpartumjourney #postpartumbody #mombods #momsofinstagram

Een bericht gedeeld door 🦄🌸𝙷𝚎𝚊𝚝𝚑𝚎𝚛 & 𝙰𝚞𝚝𝚞𝚖𝚗 𝙼𝚘𝚘𝚗 🍂🌙 (@themomandablog) op

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: Shutterstock, Instagram en Edited (hoofdbeeld)