Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

baby namen trends 2021
door

Voorspelling: dit worden de populairste babynamen en namentrends in 2021

Verwacht jij in 2021 een baby en ben je nog op zoek naar dé perfecte naam? Wij zetten de babynamentrends voor je op een rij, plus een voorspelling hoe de top tien van jongens- en meisjesnamen eruit zal gaan zien. Laat je inspireren!

Onverminderd populair: kort en stoer

Nog steeds zul je in 2021 veel korte, stoere babynamen voorbij zien komen, net zoals afgelopen jaren. Dit geldt zowel voor jongens als voor meisjes. Bij de jongens zul je veel namen met één lettergreep horen zoals Daan, Finn en Sem. Bij de meisjesnamen zijn korte namen als Tess, Zoë en Liv populair.

Advertentie

Lees ook: De leukste babynamen met 3 letters

Dubbele babynamen

Een hele andere trend dan de korte, stoere babynamen zijn de (langere) dubbele namen. In showbizzland zien we ze al vaak voorbij komen. Denk aan Yolanthe en Wesleys Xess Xava of Nicolette van Dam en Bas Smit die hun dochters Kiki-Kate en Lola-Lily hebben genoemd. Deze trend wordt nu steeds meer overgenomen door ‘gewone’ Nederlanders en daarom zullen we deze namen steeds vaker gaan horen.

Uniseks namen

Het kan voor wat verwarring zorgen, maar genderneutrale namen gaan we waarschijnlijk ook nog veel vaker horen. Denk aan namen als Robin, Beau/Bo, Kees, Daan of Kris/Chris. Stoere namen voor zowel jongens als meisjes.

Ouderwetse namen

Wat is er nu leuker dan een zoon die hetzelfde heet als zijn (overgroot)opa of oma? Het lijkt erop dat steeds meer ouders kiezen voor een ‘ouderwetse’ – vaak oer-Hollandse – naam. Steeds meer jongens zullen dus – heerlijk eenvoudig – Karel of Jan heten. En denk bij meisjes aan namen als Els of Marie. Voordeel: deze namen worden altijd goed uitgesproken en over de spelling is geen verwarring.

Meer inspiratie? 20x de mooiste uniseks babynamen

Internationale namen

Tegenover de oud-Hollandse namen staat de internationale babynamentrend. Vooral Amerikaanse en Engelse namen zijn populair. Denk hierbij aan namen als Jayden, Destiny, Kaylee en Jayson.

Friese namen

Nog een Hollandse trend die we meer gaan zien: een Friese babynaam voor je hummeltje. Er wordt steeds meer gezocht op babynamen uit het noorden zoals (natuurlijk) Doutzen en Jildou en voor de jongens Jurre en Douwe. Grote kans dat je dit soort namen volgend jaar hoger in de babynamenlijst zult terugvinden.

Tip! 50x de mooiste Friese babynamen

Voorspelling top 10

Benieuwd hoe de babynamen top 10 er in 2021 uit zal zien? Een kleine voorspelling.

Jongensnamen top 10

 1. Noah
 2. Mees
 3. Sem
 4. Daan
 5. Finn
 6. Siem
 7. Mason
 8. Thomas
 9. Milan
 10. Lucas

Meisjesnamen top 10

 1. Liv
 2. Zoë
 3. Tess
 4. Sofie
 5. Julia
 6. Mila
 7. Evi
 8. Lotte
 9. Milou
 10. Nora

Meer babynameninspiratie:

Bronnen: SVB.nl