Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kind wil medicijnen niet innemen

Kinderen vinden het vaak eng, vervelend, moeilijk of vies om medicijnen te slikken. Vooral het doorslikken van een tablet of een capsule kan lastig zijn voor kinderen. Met deze tips lukt het hopelijk wél om je kind zijn medicijnen in te laten nemen.

Advertentie

Kind medicijnen in laten nemen

Als je kind geen medicijnen wil innemen, kun je het beste contact opnemen met je apotheker. De oplossing verschilt namelijk per geneesmiddel. Het ligt voor de hand om de tabletten fijn te maken of de capsules te openen, maar dit is niet altijd nodig en soms zelfs niet goed. Het kan er namelijk voor zorgen dat het medicijn minder of zelfs helemaal niet meer werkt. De apotheker zoekt naar de beste oplossing.

Dit kan een van de volgende mogelijkheden zijn:

  • Soms is het medicijn verkrijgbaar in een andere vorm, bijvoorbeeld een drank, een oplostablet of een zetpil.
  • Een algemene tip bij het innemen van medicijnen is het hoofd bij het slikken wat naar voren te buigen. Hierdoor wordt het keelgat groter en blijft het medicijn niet hangen in de keel.
  • Het doorslikken van een capsule gaat makkelijker als de buitenkant van de capsule zacht wordt gemaakt. Dit kan door hem vochtig te maken op een lepel met water. Dit is alleen niet bij alle capsules mogelijk.
  • Soms is het mogelijk het medicijn in te nemen samen met een dikkere vloeistof zoals yoghurt, vla of appelmoes. Als het samen mag, geef dan eerst een klein deel van het eten met het medicijn voordat je de rest geeft. Zo krijgt je kind alle medicijn binnen.
  • Wanneer het toch nodig en mogelijk is om de tabletten te breken of fijn te maken of de capsules te openen, dan kan de apotheker je adviseren hoe je dit het beste kunt doen.

Bron: Apotheek

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting