Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babynamen populair
door

Dit zijn de 50 populairste jongens- en meisjesnamen van 2022

Sommige aanstaande ouders weten vanaf minuut één welke naam ze gaan kiezen, anderen speuren het hele internet af. Of je er al uit bent of niet, inspiratie opdoen kan altijd. Hierbij de populairste namen van 2022.

Advertentie
Emma en Noah stonden afgelopen jaar bovenaan de top van meest gegeven namen. Welgeteld 677 meisjes kregen de naam Emma en maar liefst 871 jongens dragen sinds afgelopen jaar de naam Noah, volgens het jaarlijks overzicht van de Sociale Verzekeringsbank.

Emma opnieuw populairste meisjesnaam

Dit is niet het eerste jaar dat Noah een populaire jongensnaam is, vorig jaar was Noah ook al de meest gegeven jongensnaam. Bij de meisjesnamen is wel wat veranderd: Julia stootte in 2021 de naam Emma van de troon. Dit jaar won de naam Emma de eerste plek weer terug. Het afgelopen jaar werden er wel 677 Emma’tjes geboren.

Lees ook: Dit zijn 100 populaire jongensnamen van 2021

De voorspellingen voor 2022

Begin dit jaar werden de trends voor babynamen voorspeld. Zo zouden de namen voornamelijk kort en stoer worden. En we zouden veel oer-Hollandse namen gaan zien. Ook Bijbelse, internationale en Friese namen zouden dit jaar populair worden. Aanstaande ouders zouden voornamelijk gaan vallen voor namen die beginnen met een C, Q, X en Y.
Benieuwd of de babynamen daadwerkelijk volgens de voorspelde trends zijn? Hier komen ze:

Populairste babynamen in 2022

De top-25 populairste meisjesnamen van 2022:

Tip! Hier laat je een mooie sterrenstelselposter maken met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

De babynamentrends voor 2023

De verwachting voor 2023 is dat veel aanstaande ouders gaan voor namen waar je vrolijk van wordt. Waar je dan aan moet denken? Je kunt dan denken aan namen geïnspireerd op de natuur en bloemen, denk bijvoorbeeld aan de namen Mint of Willow. Ook uniseks namen lijken een opmars te maken. Deze namen kunnen gebruikt worden voor jongens én voor meisjes, bijvoorbeeld Nowi of Marley.

Nog meer inspiratie nodig? Deze namen passen goed bij jongens én meisjes

Bron: Sociale Verzekeringsbank – Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer- Plaspotje

Plaspotje

Met uitneembare binnenkant
Shop nu