Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Binnenkijker

Kinderkamer inspiratie: ‘Momenteel past druk goed bij mijn stijl, en bij ons gezin’

Magna’s stijl schiet alle kanten op, zo omschrijft ze het zelf. Nu zit ze in haar drukke periode. Net als haar gezin, met een tiener, kleuter en peuter.

Advertentie

Magna (36, marketingcoördinator) en Nicky (35, mechanical engineer) hebben drie kinderen: zoon Finn (13) en dochters Vesper (5) en Charlie (1,5). Ze wonen in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren zestig in een dorp onder de rook van Eindhoven. Je kunt Magna volgen op Instagram: @lovebeingpetite.

Zwaardere tinten met prints

‘Mijn stijl gaat echt alle kanten op. Dan weer vind ik licht Scandinavisch het mooist, dan weer zwaardere tinten met allerlei prints door elkaar. Gelukkig is mijn man daar heel relaxed in en vindt hij klussen leuk.

Momenteel past druk goed bij mijn stijl en bij ons gezin. Antieke of vintage meubels verven doe ik liever niet. Het voelt dan of er geen weg terug meer is. Een uitzondering heb ik gemaakt voor een kaptafel die eigenlijk op de nominatielijst stond om weg te doen. Ik kocht hem ooit bij een antiekwinkel van mijn eerste salaris toen ik vijf hoog in Amsterdam woonde. Hij kon niet uit elkaar en als ik ernaar kijk, voel ik nog de zware klim de trappen op.

In dit huis, waar we pas ander halfjaar wonen, wist ik niet zo goed waar ik hem neer moest zetten. Dus de roze kwast eroverheen ­zodat hij nog een laatste kans op de kamer van Vesper krijgt. Zij gebruikt hem vooral om mee te spelen en om op te klimmen, helemaal prima.

Advertentie

De zolder als kindervrije zone

Voor mij is het belangrijk dat er in een huis geleefd kan worden. Beneden is er ruimte voor iedereen. Als er een vlek op de bank komt, dan is dat maar zo. De meeste spullen zijn erop berekend dat ze niet eeuwig mee hoeven, dat kan ook niet anders in een gezin met opgroeiende kinderen.

Er zijn wel een paar familiestukken waar ik zuinig op ben, zoals het stoeltje van mijn oma op de kamer van Charlie. Daar mag niet op gesprongen worden. Ook de commode heeft emo­tionele waarde. Het was de kledingkast van mijn ­moeder en haar zus. Van hen samen dus; mijn ondergoed past er niet eens in!

De zolder is van Nicky en mij; net een hotelkamer met eigen bad­kamer. Heerlijk om daar een kindervrije zone te hebben. Op de middelste verdieping mogen de kinderen los. Dat is hun domein, ook met eigen badkamer. Een prima ver­deling zo.’

Advertentie

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shop het kinderkamertje:

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website