Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
unisex-babynamen

20 namen die zowel leuk zijn voor jongens als meisjes

Roze is voor meisjes, blauw voor jongens: béétje achterhaald, toch? Zo kunnen jongens ook net zo goed van poppen houden, gaan meisjes op voetbal en… zijn deze namen even leuk voor allebei.

Advertentie

Tip: Hier vind je alle letters voor een namentrein

Hieronder een lijst met de meest voorkomende genderneutrale babynamen. Ook handig als je niet weet of je een jongen of een meisje krijgt. Hoef je toch maar één naam te bedenken 😉

 1. Sam

  Sam staat al een paar jaar in de lijst met populairste jongensnamen van Nederland. Een stoere naam, die ook steeds vaker wordt gegeven aan meisjes.

 2. Robin

  Klinkt oer-Hollands, nietwaar? Toch is het een van oorsprong Engelse naam. Je kunt Robin op twee verschillende manieren uitspreken: Rob-bin of Roo-bin. Het betekent ‘roodborstje’.

 3. Charlie

  Zou dit een populaire meisjesnaam zijn geworden dankzij Lieke van Lexmonds karakter Charlie Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden? Een van de bekendste jongens-Charlies is natuurlijk het baasje van Snoopy.

 4. Beau

  Knap en lief is de betekenis van Beau en dat wordt of is jouw kind natuurlijk! In Nederland wordt deze naam iets vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes, en je kunt ook kiezen voor de schrijfwijze Bo.

 5. Daan

  Een van de meest gegeven Nederlandse jongensnamen. Meisjes krijgen vaak de naam Daantje, wat al snel wordt afgekort naar Daan.

 6. Senna

  Door de ‘a’-klank denk je misschien dat Senna een echte meisjesnaam is, maar dat klopt niet. Een van de zoons van Marco Borsato heet bijvoorbeeld zo. Het betekent ‘waar’ of ‘waarheid’.

 7. René

  Al jaren een van de bekendste uniseks namen, hoewel er bij meisjes officieel nog een -e achter komt. De betekenis? Wijze raadgever.

 8. Bobby

  Arie Boomsma gaf deze naam aan zijn dochter, Chantal Janzen aan haar zoon. Hij klinkt zowel lief als stoer, allebei mooie eigenschappen voor zowel jongens als meisjes.

 9. Jules

  De betekenis is ‘waardevol juweel, jeugdig’, prachtig toch? Bij meisjes wordt Juliette ook wel afgekort naar Jules.

 10. Chris

  Ook leuk met een K. Of voor meisjes met -sy erachter.

 1. Nicky

  Overwinnaar, dat is de betekenis van deze naam. Je ziet ook wel de schrijfwijze Nikki en jongens krijgen vaak als roepnaam Nick.

 2. Marijn

  Kleine kans dat je kind in de klas komt met nóg een Marijn. Voor een meisje kun je er ook Roze- voor plakken, of -tje erachter. Vindt ze dat later zelf te zoet, dan haalt ze het er gewoon weer af!

 3. Jos

  Jos is populairder onder jongens en bij meisjes vaak de afkorting van het lieve Josje.

 4. Kim

  In Azië is dit een echte jongensnaam, terwijl je ‘m in Nederland zelden hoort voor een jongen. Maar uniek is ook leuk, toch?

 5. Maxime

  Een Franse naam voor zowel jongens als meisjes, met de betekenis ‘beste’. En het kort in de praktijk zo lekker af naar Max.

 6. Noa(h)

  Een prachtige Bijbelse naam. Noah wordt vaak gegeven aan jongens, terwijl onder meisjes de variant zonder ‘h’ gangbaar is.

 7. Anne

  In Friesland hebben ook veel jongens (vooral de oudere generatie) deze naam. Daar spreek je ‘m trouwens uit als Oane.

 8. Alex

  Lang leve de koning! Alexander wordt als snel Alex, en dat kan ook leuk voor een meisje. Of maak er, net als de middelste prinses, Alexia van.

 9. Luca

  In Italië populair voor jongens, maar deze Hongaarse naam is ook prachtig voor meisjes. Mag het wat stoerder, dan is Luuk misschien iets voor jouw zoon of dochter.

 10. Jip

  De bekendste Jip is natuurlijk een jongen, maar wie zegt dat het niet ook voor meisjes kan? Stoer en lief tegelijk.

 

Ouders van Nu product – Eten voor twee

Recepten en tips voor tijdens de zwangerschap

€20,99
Bestel nu