Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

22 anagrammen van babynamen die perfect bij elkaar passen

Ben je in verwachting van een tweeling of wil je dat de naam van je tweede kind mooi past bij die van je oudste? Ga dan voor twee namen die een anagram van elkaar zijn. Door de letters door elkaar te husselen ontstaan er soms verrassend mooie combinaties.

Advertentie

Tip: Ben jij al uit over de babynamen? Hier vind je geboortekaartjes met de mooiste designs.

 1. Kami & Mika

  Je hoort de naam Kami niet vaak in Nederland, maar past helemaal in de stoere namentrend van nu. Het is een afkorting van Kamilla of Kamiel en betekent in het Japans God. Mika, een variant van Michael, is al net zo leuk en beide namen zijn geschikt voor jongens en meisjes.

 2. Mila & Liam

  Ze staan allebei in de lijst met populairste babynamen van 2020 en passen ook nog eens perfect bij elkaar. Mooi setje dus!

 3. Nora & Roan

  Ook de populaire meisjesnaam Nora (betekenis: trots) wordt als je hem door elkaar husselt een mooie jongensnaam dat bovendien de leuke betekenis ‘raaf’ heeft.

  Advertentie
 4. Alice & Celia

  Twee klassieke, maar toch ook redelijk unieke meisjesnamen, waarvan je niet direct doorhebt dat ze uit exact dezelfde letters bestaan. Ter inspiratie: nog meer klassieke meisjesnamen die nooit ouderwets worden.

 5. Ali & Lia

  Leuk namensetje voor een broer en zus of twee meisjes. Want Ali is naast een jongensnaam ook een stoere meisjesnaam. Ali betekent ‘verheven’ in het Arabisch.

 6. Claire & Carlie

  De klassieke Franse naam Claire (betekenis: ‘helder’) wordt als je de letter husselt de lieve meisjesnaam Carlie. Deze naam is helemaal een winner als je de betekenis weet. Carlie betekent namelijk ‘kleine kampioen’.

 7. Isaac & Casia

  Deze namen hebben elk een eigen sound en vormen daarom een subtiele combinatie. Isaac betekent ‘hij die lacht’, dus verheug je maar vast op een vrolijke baby. Casia wordt vaker als Cassia gespeld. Deze meisjesnaam betekent ‘frivool’.

  Advertentie
 8. Lacy & Clay

  Zowel de jongens- als de meisjesnaam is hartstikke stoer. Met een Amerikaans tintje.

 9. Lucas & Claus

  Lucas is razendpopulair voor Nederlandse jongetjes, het anagram Claus is dat minder, maar samen klinkt het hartstikke leuk toch?

 10. Jonas & Sonja

  In Noorwegen zijn deze namen voor broer en zus heel populair. In Nederland hoef je niet bang te zijn dat er nog drie naamgenootjes in de klas zitten. Zeker Sonja hoor je niet vaak meer. Lekker origineel dus.

 11. Daniël & Alinde

  Twee mooie klassieke namen die je bovendien ook nog eens leuk kunt afkorten tot Daan en Linde. Zo passen ze perfect bij elkaar, maar wel met een eigen identiteit.

 1. Ravi  & Ivar

  Nog zo’n leuke, hippe combinatie is Ravi en Ivar. Omdat Ravi zowel een jongens- als meisjesnaam kun je met deze combinatie alle kanten op.

 2. Jonah & Johan

  Twee korte namen die uit dit rijtje misschien wel het meest van elkaar weg hebben. De oer-Hollandse naam Johan geef je net iets extra’s door hem te combineren met het meer originele Jonah.

 3. Mike & Imke

  Deze twee namen passen zo goed samen, dat je ze bijna wel samen moet uitspreken. Een gouden duo dus!

 4. Douwe & Ewoud

  Twee oer-Hollandse jongensnamen die allebei uit dezelfde letters bestaan. Het Friese Douwe betekent ‘duif’, terwijl Ewoud staat voor ‘heerser over de wet.’

 5. Aaron & Anora

  De stoere naam Aaron past perfect bij de lieve meisjesnaam Anora. Beide namen komen uit het Hebreeuws. Aaron betekent ‘de verlichte’ en Anora grappig genoeg bijna hetzelfde: ‘licht’.

 6. Danilo & Dilano

  Door de schrijfwijze van Delano iets aan te passen naar Dilano vormt het de perfecte anagram van de uit Italië afkomstige naam Danilo. Een te gekke combinatie voor twee broertjes.

 7. Ronja & Jarno

  Iets excentrieker is de combinatie Ronja en Jarno. Beide zijn typisch Scandinavische namen die goed passen bij een avontuurlijke broer en zus.

 8. Alex & Lexa

  Ook zo’n fan van babynamen met een X? Hier zijn er zelfs twee. Of je nu twee meisjes krijgt of een jongen en een meisje, met deze leuke korte namen kun je uit de voeten.

 9. Evan & Neva

  In Amerika is de naam Evan (betekenis: ‘krijger’) al razend populair, maar hier in Nederland ben je nog heel origineel met deze stoere korte naam. Zeker als je hem combineert met de Spaanse meisjesnaam Neva, dat ‘sneeuw’ betekent.

 10. Aidan & Nadia

  Deze namencombinatie zou niet misstaan in een sprookjesboek. De jongensnaam Aidan betekent ‘klein vuur’ en Nadia staat voor ‘hoop’.

 11. Ian & Nia

  Tot slot drie letters, waar twee korte krachtige namen van te maken zijn: Ian en Nia. Ian is afgeleid van Johannes (‘geschenk van God’) en Nia is van oorsprong een Afrikaanse meisjesnaam dat ‘stralend’ betekent.

Lees ook:

22 dingen die je ontdekt als je tweede kind geboren is

Het verschil tussen het eerste en tweede kind in grappige cartoons

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock