Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderkamer
door

Kinderkamer inspiratie: 'Van een oud poppenhuis maakte ik een dierenhotel'

Wat krijg je met een creatieve moeder en een vader die álles kan maken? Een superstoere kamer waarin een hoop te ontdekken valt.

Advertentie

Laura (26, backofficemedewerker schoenenwinkel) en Jan Willem (31, leraar natuurkunde) hebben zoons Steijn (3), Stef (1) en dochter Sam (pas geboren). Ze wonen in een geschakelde rijtjeswoning in Leeuwarden.

‘Stilzitten kan ik niet. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met het huis en met de kinderkamers in het bijzonder. Ik probeer er een inspirerende omgeving van te maken die uitnodigt tot spelen en ontdekken. Gelukkig is Jan Willem heel handig; hij maakt alles wat ik bedenk. Zelf ben ik ook handig. Hij is alleen beter met hout en constructies, terwijl ik meer maak met stof.

kinderkamer
Zoo (Marktplaats), Hangplank Boomschijf (Action).

Inspiratie haal ik van Pinterest en Instagram. Ik koop tegenwoordig zelfs via Insta. Spullen van merken die nog niet ontdekt zijn, of van gelijkgestemden die iets moois maken en het verkopen. Zoals de posters op de kamer van Steijn en de muurstickers. Het bed van Steijn had ik gezien op Pinterest. Het was eigenlijk een hoogslaper. Door het om te draaien krijg je een bed met hoge palen en daar heeft Jan Willem een huisje van gebouwd. De lamp maakten we zelf, hij kan van kleur wisselen. Steijn mag elke avond voor het slapengaan kiezen welke kleur hij wil.

Advertentie

kinderkamer
Bureau (zelfgemaakt), kist onder bureau (Xenos), letters op kist (Action), kleed (Ikea), stoeltje (Kringloop).

Ook het idee voor de Zoo vond ik op Pinterest. Een ideale opbergplek voor alle, vaak best lelijke, knuffels. Zo met z’n allen in de Zoo vind ik ze er juist grappig uitzien. We hebben het hok expres groot genoeg gemaakt zodat de kinderen er zelf ook in passen, kunnen wij ook leuk ‘aapies kijken’. Van een poppenhuis dat ik via Marktplaats kocht, maakte ik ook een dierentuin, of eigenlijk een dierenhotel. Maar er kunnen ook ineens auto’s in staan en dan is het een garage.

kinderkamer

De afgekeurde autobanden zag ik op een hoop liggen bij een auto-onderhoudsbedrijf van vrienden. Thuis heb ik ze eerst in bad gegooid en nu hangen ze aan de muur als een soort pronkkastjes. De kamer heeft niet echt één thema. Het is meer een verzameling van thema’s die jongens van deze leeftijd leuk vinden: auto’s, dieren en vliegtuigen.

Advertentie

kinderkamer

Hoewel ik erg van opruimen en wegwerken ben, vind ik het juist leuk om boekjes uit te stallen. Ze brengen kleur in de kamer en het nodigt uit tot lezen. Zou ik ze in een kast zetten, dan wordt er waarschijnlijk nauwelijks naar omgekeken. Nu zijn ze moeilijk te weerstaan.”

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Fotografie Bart Honingh, styling: Madeleine Schonherr, tekst: Ghislaine van Delden.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier