Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

12x waarom Leeuw zo'n tof sterrenbeeld is

Ze zijn speels, sterk, sociaal en enorme positivo’s. Niet gek dat Leeuw-kinderen vaak het zonnetje in huis zijn. Twaalf keer: dít is er zo geweldig aan het sterrenbeeld Leeuw.

1. Groot hart

Leeuwen zijn warme, aanhankelijke en opgewekte types met een groot hart. Ze zijn vriendelijk, hulpvaardig en vreselijk gepassioneerd. Ze zijn emotioneel intelligent en voelen precies aan wat jij nodig hebt.

Advertentie

2. Laat niet met zich sollen

Leeuwen zijn trotse wezens, dus oh wee als je hem passeert of niet waardeert… Leeuwen zijn de liefste personen op aarde, maar als je misbruik van ze maakt worden ze je grootste vijand. Leeuwen zullen niet snel ruzie maken, maar als je ze verraadt dan slaan ze hun klauwen uit en brullen ze hard. Er valt niet met me te sollen, rrroaaar!

3. Recht door zee

Met een Leeuw weet je waar je aan toe bent. Ze zijn direct en eerlijk. Dat verwachten ze ook van anderen. Je hoeft bij een leeuw geen dingen mooier te maken dan ze zijn. Voor onzin en leugens zijn ze allergisch. Daarvoor hebben ze helemaal geen tijd. Ze focussen zich alleen op datgene wat voor hen echt belangrijk is. Daar gaan ze 100% voor.

4. Niet te stoppen

Leeuwen zijn gedreven, vastberaden en sterk. Niet gek dus dat veel leeuwen succesvol zijn. Leeuwen zijn zelden onzeker en als ze ergens hun tanden inzetten, laten ze niet meer los. Een uitdaging kan een Leeuw maar moeilijk weerstaan. Ze voelen zich juist aangetrokken tot datgene wat ze (nog) niet kunnen of wat onbereikbaar lijkt. Zo maken ze hun wildste dromen waar. Leeuw-kinderen weten precies wat ze willen en ze hebben doorgaans een sterk gevoel voor eigenwaarde.

5. Geboren winnaars

Zo competitief als de Leeuw, vind je er maar weinig. Ze zijn geboren om te winnen. Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek en applaus. Kijk niet raar op als je kleine welp jaar in jaar uit de hoofdrol krijgt in de schoolmusical of aanvoerder wordt van zijn voetbalteam.

6. Bondgenoot voor het leven

Met een Leeuw als vriend, heb je een eeuwige bondgenoot. Het zijn echte beschermers en bewaken hun territorium met hun leven. Dat geldt ook voor jouw Leeuw-kind. Of het nou zijn kamer, lievelingsspeelgoed of kleine zusje is… In een groep zullen ze zich snel opwerpen tot leider, omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor anderen.

7. Een geboren leider

Net als een echte leeuw is een Leeuw-kind luidruchtig en de leider van de groep. Zelfs als baby kun je al niet om hem heen. Leeuwen zijn geboren leiders die graag in de spotlights staan. Ze zijn sterk en veerkrachtig en goed in de omgang met anderen. Misschien komt je kleine leeuw op het schoolplein een beetje bazig over, maar de leiding nemen is zijn tweede natuur.

Lees ook: 7 grappige weetjes over augustus-kinderen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

8. Sociale wezens

Leeuwen hebben vaak veel vrienden en zijn populair op het schoolplein. De agenda’s van Leeuw-kinderen staat soms al weken van tevoren vol met speeldates. Leeuwen drukken zich uit met humor en krijgen de lachers graag op hun hand. Omdat dat naar meer smaakt, kunnen ze soms doorslaan en uitsloverig overkomen.

9. Rasoptimist

Voor een Leeuw is het glas altijd halfvol. Zeuren en klagen doen ze zelden. Ze bekijken alles van de positieve kant. Het zijn grote levensgenieters; voor wrok of negativiteit is geen ruimte. Een Leeuw blinkt daarom vaak ook uit in het oplossen van problemen.

10. Hard van buiten, zacht van binnen

Leeuwen zijn dominant, zelfverzekerd en onafhankelijk. Ze zijn trots en hebben een sterk zelfbeeld. Van binnen kunnen ze echter behoorlijk gevoelig zijn. Vooral meisjes-Leeuwen kunnen behoorlijk emotioneel zijn. Het zijn net zulke grote ‘denkers’ als ‘doeners’. Geef ze voldoende rust en ruimte om hun batterij zo nu en dan op te laden.

11. Onweerstaanbaar charmant

Als een Leeuw ergens binnenkomt, draaien alle hoofden zich om. Met hun natuurlijke uitstraling weten ze altijd de aandacht naar zich toe te trekken. Mensen voelen zich aangetrokken tot hun levenslust en positieve karakter. Pas op: een Leeuw kan je ook makkelijk inpakken met zijn charmes wanneer hij iets voor elkaar wil krijgen. Ze zijn soms gevaarlijk overtuigend…

12. Rebelse avonturier

Leeuwen zijn gek op sensatie en avontuur en nemen aan de lopende band risico’s. Ze zijn onvoorspelbaar en spontaan: probeer je Leeuw-kind hierin niet te veel af te remmen. Risicovol spelen is juist goed en anders vervelen ze zich te pletter. Leeuwen zijn fel en houden er niet van als iemand ze vertelt wat ze wel of niet mogen. Een Leeuw die je te veel wilt sturen, wordt al snel rebels.

Meer over astrologie: