Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 23 juli en 22 augustus geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Leeuw. Lees hier wat de eigenschappen van een Leeuw-kind zijn en waar je als ouder van een Leeuw rekening mee moet houden.

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Leeuwtjes behoorlijk enthousiast en eigenwijs zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Leeuw-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Advertentie

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen laat bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Ram bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Ram stond. Hier zijn volgens de astrologie vervolgens weer bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Sterrenbeeld Leeuw

De astrologische naam voor Leeuw is Leo. Een Leeuw is een vuurteken en als je kind onder dit teken is geboren, is hij enthousiast, temperamentvol en staat hij vaak in vuur en vlam. Leeuw-kinderen weten precies wat ze willen en ze hebben doorgaans een sterk gevoel voor eigenwaarde. Ze staan dan ook graag in de belangstelling en zijn het zonnetje in huis. Maar ze kunnen ook flink van zich laten horen.

Lees meer: 12 grappige weetjes over juli-kinderen

Eigenschappen van een Leeuw-kind

Net als een echte leeuw is een Leeuw-kind luidruchtig en de leider van de groep. Zelfs als baby kun je al niet om hem heen. Wat nou rust, regelmaat en reinheid? Dit kind laat van zich horen en laat er geen twijfel over bestaan wat hij wil (slapen staat niet hoog op zijn verlanglijstje).

Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek en applaus. Ze zijn populair en maken makkelijk vrienden. Graag en vaak krijgen ze de lachers op hun hand. Omdat dat naar meer smaakt, kunnen ze soms doorslaan en uitsloverig overkomen. Daarbij zijn Leeuwtjes ook nog eens competitief, waardoor ze moeite hebben met dingen delen.

Echte Leeuw-eigenschappen:

  • Enthousiast
  • Moedig
  • Zelfverzekerd
Maar ook...

  • Dominant
  • Eigenwijs
  • Manipulerend

1. Kleine leeuwen zijn creatief

Een Leeuw is vaak erg speels, creatief en staat graag in de schijnwerpers. Als ze toneelspelen, krijgen ze vaak een belangrijke rol. Het liefst de hoofdrol, want met minder neemt de Leeuw eigenlijk geen genoegen. Leeuw-kinderen zijn een tikkeltje eigenwijs en vallen graag op. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder kledingstuk of andere accessoires. Wat anderen daarvan vinden, doet een Leeuw niet zo veel. Als hij het maar mooi vindt.

2. Kleine leeuwen zijn beschermend

Ze zijn niet voor niks de koning der dieren en bewaken hun territorium daarom met hun leven. Dat geldt ook voor jouw Leeuw-kind. Of het nou zijn kamer, lievelingsspeelgoed of kleine zusje is… als er een ander ten tonele verschijnt begint de machtsstrijd. Het lijkt of hij moeilijk kan delen (soms is dat ook zo), maar het is eerder zijn oergevoel om dat wat hij lief heeft te beschermen. Of het gaat om aandacht.

3. Kleine leeuwen kunnen niet tegen kritiek

Zo stoer als ze zijn, zo gevoelig zijn ze ook voor kritiek. Ze lopen niet graag te koop met hun gevoelige kant. Emoties komen er vaak pas uit via een spel of toneelstukje uit.

4. Kleine leeuwen hebben geen geduld

Door zijn vuurteken heeft jouw Leeuw niet veel geduld. Een verhaaltje lezen voor het slapen gaan is goed. Maar een knutselwerkje maken dat te lang duurt? Daar doe je een Leeuw geen plezier mee.

De opvoeding van je Leeuw-kind

Het is belangrijk dat een Leeuw zichzelf niet té belangrijk gaat vinden. Zeker als het ten koste gaat van andere kinderen. Een Leeuw is impulsief en doet wat in hem opkomt en dan kan hij sterk en manipulatief op anderen overkomen. Leer je kind dat hij anderen pijn kan doen als hij onaardig doet of niet naar hen luistert. Als je Leeuw dat in de smiezen heeft, kan hij heel warm en vriendelijk zijn.

Vader of moeder van een Leeuw?

Krijgt de Leeuw niet jouw aandacht? Dan brult hij net zo lang totdat iemand opkijkt en reageert. Dat kan als ouder soms lastig zijn. Een manier om hiermee om te gaan is zijn negatieve gedrag te negeren en het positieve te stimuleren. Dit kind heeft het nodig te weten dat je trots op hem bent en het respecteert om wie hij is. Zo bouwt de Leeuw een juist zelfbeeld. In ruil daarvoor krijg je een kind met een enorme dosis liefde waarmee je af en toe overstelpt wordt. Welke ouder wil dat nou niet?

Tips: zo zorg je dat je je geduld niet verliest.

Jouw Leeuwtje is hongerig naar erkenning en waardering. Ook is hij gevoelig voor positieve stimulans en aansporingen, geef je kind dus voldoende schouderklopjes. Je kunt je kind niet blijer en zelfverzekerder maken door met complimentjes te strooien.

Een andere astrologische eigenschap is dat hij egocentrisch kan zijn. Wees daarom als ouder consequent als je kind om je aandacht vraagt terwijl je in gesprek bent of aan de telefoon. Spreek af dat hij rustig moet wachten tot je klaar bent en alleen in noodgevallen mag storen.

Doen: zelfvertrouwen geven
Niet doen: je kind te veel ophemelen

Leeuwen op school

Leeuwen zijn erg visueel ingestelde leerlingen. Je kind krijgt de lesstof het liefst kant-en-klaar gepresenteerd, mét veel plaatjes, en duikt niet graag zelf in de boeken. In de klas moet je een Leeuw echt vermaken om zijn aandacht vast te houden.

Je Leeuw-kind wil graag de baas zijn. Dit merk je al als je kind naar het kinderdagverblijf gaat. Door zijn enthousiasme zal hij snel de leiding nemen. Als ze groter zijn kan dit bijvoorbeeld als klassenvertegenwoordiger of als aanvoerder in een team zijn. Die zelfverzekerdheid kan op anderen dominant overkomen.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Kreeft en Maagd.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Leeuw:

Video: Zo bijzonder is je Leeuw-kind.