Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld leeuw

Sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 23 juli en 22 augustus geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Leeuw. Een Leeuw-kind heeft volgens de astrologie allerlei leuke eigenschappen én minder makkelijke trekjes waar je rekening mee kunt houden.

Advertentie

Al eeuwen geleden zagen mensen die ’s nachts naar de hemel keken figuren in de sterren, door ze te verbinden met denkbeeldige lijnen. Zo bedachten ze sterrenbeelden, waarvan de bekendste de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak) werden. Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elke planeet heeft volgens de astrologie een bijzondere betekenis. De zon bepaalt in grote lijnen wat voor type je bent. Staat de zon in het teken Ram op het moment dat je wordt geboren, dan is je sterrenbeeld Ram.

Natuurlijk is ieder kind anders en je karakter wordt door zoveel factoren gevormd. Wat dat betreft zeggen sterrenbeelden weinig. Maar astrologen zien wel duidelijke overeenkomsten in karaktereigenschappen per sterrenbeeld. Zo zouden Leeuwtjes over het algemeen lekker enthousiast en eigenwijs zijn. Jongen of meisje, dat maakt niet uit. Kijk maar eens of het klopt, wat ze verder zeggen over het karakter van jouw Leeuw-kind.

Sterrenbeeld Leeuw

De astrologische naam voor Leeuw is Leo. Een Leeuw is een vuurteken en als je kind onder dit teken is geboren, is hij enthousiast, temperamentvol en staat hij vaak in vuur en vlam. Leeuw-kinderen weten precies wat ze willen en hebben doorgaans een sterk gevoel voor eigenwaarde. Ze zijn het zonnetje in huis, staan graag in de aandacht en kunnen ook brullen als een Leeuw wanneer ze denken dat ze worden vergeten.

Lees meer: 12 grappige weetjes over juli-kinderen

Advertentie

Eigenschappen van een Leeuw-kind

Net als een echte leeuw is een Leeuw-kind graag de leider van de groep. Zelfs als baby kun je al niet om hem heen. Wat nou rust, regelmaat en reinheid? Dit kind laat van zich horen en laat er geen twijfel over bestaan wat hij wil (slapen staat niet hoog op zijn verlanglijstje).

Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek en applaus. Ze zijn populair, maken makkelijk vrienden en zijn echte entertainers met hun humor. Omdat dat naar meer smaakt én Leeuwtjes ook nog eens competitief zijn, kunnen ze er soms in doorslaan en uitsloverig overkomen. Ook deelt een Leeuw niet graag, of het nu gaat om de aandacht of speelgoed. Maar daar zit een lieve reden achter, daarover verderop meer.

Echte Leeuw-eigenschappen:

  • Enthousiast
  • Moedig
  • Zelfverzekerd
Maar ook...

  • Dominant
  • Eigenwijs
  • Manipulerend

1. Kleine leeuwen zijn creatief

Een Leeuw is vaak erg speels, creatief en valt graag op. Grote kans dat je kind de hoofdrol scoort in de musical op school. Met minder neemt een Leeuw eigenlijk ook geen genoegen. Zijn creativiteit maakt hem eigenzinnig: ook met zijn outfits of gekke accessoires trekt hij de aandacht. Vinden anderen dat-ie er raar bijloopt? Dat boeit de Leeuw weinig, als hij het maar mooi vindt.

2. Kleine leeuwen zijn beschermend

De Leeuw is niet voor niets de koning van het dierenrijk. Hij bewaakt zijn territorium met zijn leven. Dat geldt ook voor je Leeuw-kind. Komt een ander in de buurt van zijn kamer, zijn speelgoed of zijn kleine zusje, dan wordt de Leeuw alert en kan er zomaar een machtsstrijd beginnen. Het lijkt alsof hij moeilijk kan delen (soms is dat ook zo), maar hij wil vooral beschermen wat hij lief heeft.

3. Kleine leeuwen kunnen slecht tegen kritiek

Ze lijken zo stoer, maar Leeuwen hebben een zacht hart, dat makkelijk wordt geraakt door kritiek. Die kwetsbare kant laten ze alleen niet graag zien. Emoties komen er vaak pas uit via hun spel of creatieve uitspattingen.

4. Kleine leeuwen hebben geen geduld

Door zijn vurige aard kost het een Leeuw veel moeite om geduld op te brengen. Een verhaaltje lezen of aanhoren voor het slapengaan lukt prima. Maar een priegelig knutselwerkje, dat eindeloos duurt? Daar doe je een Leeuw geen plezier mee.

De opvoeding van je Leeuw-kind

Dat een Leeuw zo van aandacht houdt en een sterke persoonlijkheid is, kan een valkuil zijn. Zijn gebrek aan geduld en enthousiasme maken hem bovendien impulsief: hij doet wat er in hem opkomt, vergeet dan rekening te houden met zijn omgeving en kan zijn zin doordrijven, soms ook door te manipuleren. Als hij zichzelf té belangrijk gaat vinden of als het ten koste gaat van anderen, is het goed om ‘m bij te sturen. Leer hem dat vriendschap betekent dat je aandacht voor elkáár hebt en een ander alles gunt wat jij zelf ook graag wilt. Heeft hij dat in de smiezen, dan zie je zijn grote, warme hart.

Vader of moeder van een Leeuw?

Krijgt de Leeuw niet jouw aandacht? Dan eist-ie het wel op. Vaak op een luidruchtige manier. Dat kan soms lastig zijn voor ouders. Probeer de negatieve manier van aandacht vragen te negeren, of leg hem (zodra hij dat begrijpt) uit dat je soms even geen ruimte hebt. Wees ook consequent op momenten dat hij geen aandacht mag vragen, bijvoorbeeld als je aan de telefoon bent of in gesprek. Spreek af dat hij rustig moet wachten tot je klaar bent en alleen in noodgevallen mag storen.

Tips: zo zorg je dat je je geduld niet verliest

Positief gedrag stimuleren is dé truc. Je Leeuwtje hunkert naar erkenning en waardering. Benoem wat hij goed doet, zeg dat je trots op hem bent en geef regelmatig een schouderklopje. Geef ook weer niet te veel complimentjes, help hem een juist zelfbeeld te bouwen. In ruil daarvoor krijg je een kind dat jou graag overstelpt met liefde.

Doen: zelfvertrouwen geven
Niet doen: je kind te veel ophemelen

Leeuwen op school

Leeuwen zijn erg visueel ingestelde leerlingen. Je kind krijgt de lesstof het liefst kant-en-klaar gepresenteerd, met veel plaatjes, en duikt niet graag zelf in de boeken. In de klas moet je een Leeuw echt vermaken om zijn aandacht vast te houden.

Zodra je Leeuwtje naar het kinderdagverblijf gaat, zul je merken dat hij ook daar graag de baas wil zijn. Door zijn enthousiasme zal hij al snel de leiding nemen, ook als hij eenmaal naar school gaat. Zijn zelfverzekerdheid kan op anderen dominant overkomen, maar als je hem hierin een rol geeft, is het juist een heel positieve eigenschap. Je kind is bijvoorbeeld een geweldige klassenvertegenwoordiger of  aanvoerder in een team.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk herken je eigenschappen van beide tekens bij je baby. Lees hier de sterrenbeelden van Kreeft en Maagd.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Leeuw:

Video: Zo bijzonder is je Leeuw-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop