Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Baby is met mama op wintersport in de sneeuw

Met je baby op wintersport

Natuurlijk kun je gewoon mét baby op wintersport. Heerlijk samen de bergen in. Jong geleerd… Let wel op een aantal belangrijke zaken.

Advertentie

Skiën

Met je baby op wintersport betekent niet direct dat je met hem in een draagzak op je ski’s van de helling moet zoeven. Ook al ben je nog zo goed, of andere mensen tegen jou aan botsen heb je niet in de hand. Rustig op een sleetje – bij papa of mama op schoot of in de Maxi-Cosi – is een stuk veiliger en prettiger voor je kind. Zorg wel dat je de Maxi-Cosi goed vastbindt.

De hoogte

Hoog in de bergen is de luchtdruk anders dan op het zeeniveau waarop wij leven. Daardoor kan je kind eerder last krijgen van zijn oren. Ook virussen, zoals verkoudheid, komen harder aan op grote hoogte. Heeft je kind last van verkoudheid, ga dan de berg af, naar een lagere hoogte. Vaak knappen kinderen daar, in combinatie met zoute neusdruppels, direct van op.

Acclimatiseren

Wil je met je baby op wintersport naar een skigebied dat hoger ligt dan tweeduizend meter? Als hij nog geen jaar oud is, acclimatiseer dan eerst minstens vier dagen op een hoogte tussen de duizend en tweeduizend meter. Zo went hij geleidelijk aan de andere luchtdruk. Nog beter is het al te grote hoogtes helemaal te vermijden met jonge baby’s: ze kunnen het benauwd krijgen doordat er minder zuurstof in de lucht zit.

De zon

De ogen en huid van je baby zijn extra gevoelig voor de felle winterzon en de sterke uv-straling op grote hoogte. Zet je baby daarom niet in de directe zon en smeer hem goed in met een kinderzonnebrandcrème die speciaal geschikt is voor in de winter. Bescherm zijn ogen met een goeie zonnebril, bij voorkeur met een rondom elastiek zodat de bril goed op z’n plek blijft.

Advertentie

De kou

Goed ingepakt kan je baby heel wat hebben, ook vrieskou. Let op dat met name de ‘uitstekende’ lichaamsdelen als handen, voeten en oren lekker warm blijven. Je baby krijgt niet dezelfde lichaamsbeweging als jij en koelt snel af. Ga je een warm café binnen, trek je baby dan ook wat kleding uit.

Lees ook: Zo bescherm je je baby tegen de kou

De droge lucht

De koude berglucht is meestal erg droog waardoor je zelf ook eerder uitdroogt. Geef je kind extra veel te drinken en hou zijn lippen vet met een goede lipbalsem.

Wandelen

Een winterse wandeling met de kinderwagen hoef je ook niet te laten. De straten en stoepen zijn meestal schoongeveegd in wintersportplaatsen, maar een ritje door het besneeuwde bos wordt wel lastiger. In sommige plaatsen kun je speciale ski’s huren die je onder de kinderwagen kunt binden, of zelfs complete buggy’s op ski’s. Zo kun je samen met je baby langlaufen door de sneeuw, ook een avontuur. Check hier de review van de multisport kinderwagen waarmee je kunt langlaufen

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu