Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Fien


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Fien

In 2022 kregen 324 meisjes deze naam.

De meisjesnaam Fien komt nog niet zo lang voor in Nederland. Vanaf de 00’s is de naam geregistreerd in ons land, waarna de populariteit gestaag groeide. De laatste jaren staat Fien in de top 50 van meisjesnamen, die de SVB jaarlijks turft. Fien concurreert in deze lijst met namen als Isa, Fleur, Lynn en Hailey.

Populariteit in het buitenland

Zoek je een Nederlandse naam of een naam die in het buitenland uniek is? Dan zit je goed met Fien. Alleen in België komt de naam af en toe voor, in andere landen zul je Fien niet voorbij zien komen.

Herkomst van de naam Fien

Hollandse namen, Nederlandse namen

Betekenis van de naam Fien

Geen specifieke betekenis, omdat het van veel namen afgeleid kan zijn

Wetenswaardigheden over de naam Fien

Het is niet duidelijk wat de herkomst van de naam Fien is. Mogelijk is het een verkorte vorm van namen als Josefien, Delfina, Levina en andere namen die eindigen op -fien, -fiene of -fina. Door alle verschillende mogelijkheden kan er moeilijk een betekenis aan de naam gekoppeld worden. Het kan ook een vrouwelijke variant van Vincent zijn, een Latijnse naam met ‘overwinnaar’ als betekenis. In dit geval betekent Fien ‘de overwinnende’.

Weetjes

Een bekende Fien is radio-dj Fien Vermeulen. Inmiddels is er ook een variant van Fien die steeds populairder wordt: Fiene.

Namen die lijken op Fien

Sien   Pien   Finn   Fiona   Fia   Liena  

Inspiratie

Hailey   Isa   Fleur   Lieke   Lynn   Roos   Julie  

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu