Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Loïs


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Loïs

In 2022 kregen 340 meisjes deze naam.

De naam Loïs is nog vrij nieuw in Nederland. Begin jaren 90 dook de voornaam ineens op en werd de naam snel populairder. Inmiddels staat Loïs hoog in de namenlijst, jaarlijks opgesteld door de SVB. Daar concurreert de naam met namen als Nova, Sarah, Maud, Sofia en Mia.

Populariteit in het buitenland

De naam wordt niet alleen in Nederland gebruikt, ook in landen als Frankrijk, België, Duitsland en Engeland komt Loïs voor. Al is de naam nergens zo populair als hier. In Engelssprekende landen wordt de naam vaker zonder umlaut geschreven, dus als Lois.

Herkomst van de naam Loïs

Griekse namen, Internationaal overige namen

Betekenis van de naam Loïs

Aangenaam, strijdmaagd

Wetenswaardigheden over de naam Loïs

De herkomst van Loïs (of Lois) is niet helemaal duidelijk. Mogelijk stamt de naam af uit het Grieks. De betekenis is onzeker, maar het wordt in verband gebracht met ‘aangenaam’ en ‘strijdmaagd’. De naam is ook bekend uit de Bijbel: de grootmoeder van Timotheüs, een medewerker van Paulus, heette Loïs.

Weetjes

In Nederland is Loïs echt een meisjesnaam, maar in België en Frankrijk wordt de naam vooral aan jongens gegeven. In de popcultuur is Loïs ook een bekende naam. Lois Lane is misschien wel de bekendste: het is een stripboekfiguur, uitgegeven door DC Comics. In ons land is er ook nog een band met de naam Loïs Lane, die bestaat uit de zussen Suzanne en Monique Klemann.

Namen die lijken op Loïs

Aloïse   Lise   Ise   Louise   Elise  

Inspiratie

Nova   Sarah   Maud   Mia   Sofia   Lieke   Elin   Lina  

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu