Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie

Heerlijk, een week vakantie. Tijd om er lekker met de kinderen op uit te gaan. Ik ga met Sam naar de Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht, waar ik van collega’s enthousiaste verhalen over hoorde. Maar er is nog zoveel meer te doen! Dit zijn de allerleukste uitjes.

Advertentie
 1. Ik kook, dus ik ben

  ik-kook-dus-ik-ben

  Deze nieuwe tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam is leuk voor je keukenprins of -prinses. Kinderen maken een reis door de keuken en kijken, beleven en proeven bijzondere en historische gerechten.

 2. Stripdagen

  stripdagen

  Op 4 en 5 maart staat de Broodfabriek in Rijswijk helemaal in het teken van strips. Hier ontmoeten kinderen hun favoriete striphelden, zoals Donald Duck, Geronimo Stilton en Darth Vader. Ze kunnen naar het Jan, Jans & de Kinderen-Dorp, allerlei leuke workshops volgen, zich laten schminken… er is genoeg te doen!

  Advertentie
 3. Harry Potter™: The Exhibition

  harry

  Echte Harry Potter-fans gaan deze vakantie naar Utrecht om zich helemaal onder te dompelen in zijn tovenaarswereld. Tijdens een wandeling door de indrukwekkende decors kunnen ze de gaafste rekwisieten, kostuums en magische wezens spotten. Zo maakt je kind een fantastische reis langs zijn favoriete scènes uit de films.

 4. Unleash the Warrior Within

  unleash-the-warrior-within

  Kan jouw kind (8+) wel een beetje extra weerbaarheid gebruiken? Ga dan op 5 maart naar Topsportcentrum Almere. Hier staat een grote groep trainers klaar om kinderen een dag lang te leren meer op zichzelf te vertrouwen en beter hun grenzen aan te geven. Deelname is gratis.

  Advertentie
 5. De Orchideeën Hoeve

  de-orchideeen-hoeve

  In dit tropische paradijs in Luttelgeest leren kinderen van alles over de natuur. Ze kunnen een speurtocht doen en onderweg allerlei vogels, vlinders en reptielen bewonderen. Er zijn zelfs vleesetende planten en apen. Leuk is de Griezelgluurshow. Durven ze in de ogen van een harige vogelspin te kijken?

 6. Tem een draak

  tem-een-draak

  Op Kasteel Hernen leren kinderen om een echte draak te verslaan. Ze leren wat de gewoontes en zwakke plekken van draken zijn en krijgen de vaardigheden onder de knie om de vuurspuwers te slim af te zijn. Na zo’n dag mag je kind zich best een van de stoerste ridders ter wereld noemen!

 7. Natura Docet Wonderryck

  natura-docent-wonderryck

  Dit prachtige belevingsmuseum in Denekamp heeft deze voorjaarsvakantie wel heel bijzondere logés: grote en kleine griezels. Denk aan wandelende bladeren en takken, (vogel)spinnen, kakkerlakken en een reuzenduizendpoot. Kinderen kunnen laboratoriumproefjes doen, een creatieve workshop ‘griezel-insect maken’ volgen en insecten proeven. Wie durft?

 8. Burgers’ Light

  burgers-light

  Deze voorjaarsvakantie kun je in Burgers’ Zoo in Arnhem genieten van een heel bijzonder lichtspektakel: Burgers’ Light. Langs de route staan metershoge lichtfiguren en fantasierijke diergroepen. Bijzonder zijn bijvoorbeeld een reusachtige kameleon van 12 meter lang en 5,5 meter hoog, of de twee stokstaartjes van 3,5 meter. Leuk om ’s avonds in het donker te doen, het park is dan ook open.

 9. Springkussenpret

  springkussenpret

  Op donderdag 23 februari wordt de Sporthal van Sportcentrum de Zandzee in Bussum omgetoverd tot springkussenparadijs. Hier kunnen kinderen springen, klimmen en klauteren op vijftien verschillende springkussens, stormbanen en luchtkastelen. Ook in Nieuw Vennep kunnen ze zich uitleven op springkussens. En in het Indoor KinderPretpark in de VanzantenHal staan maar liefst veertig grote opblaasattracties.

 10. Drukkerij van alles

  drukkerij-van-alles

  Houdt jouw kind van films? Ga dan in de voorjaarsvakantie naar Cinema Chassé in Breda of EYE in Amsterdam. Eerst een leuke film kijken en daarna zelf een (flip)boek maken in de Drukkerij van Alles. Ze mogen lekker in de weer met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen en hun boek vervolgens inbinden en mee naar huis nemen.

Natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen in de voorjaarsvakantie. Alle uitjes bij jou in de buurt vind je op Kidsproof.nl

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini collectie

Prenatal

Sweet Petit mini collectie

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu