Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x de leukste uitjes voor de kerstvakantie

Lichtjes, lekker eten en gezellig rond de kerstboom. Dompel je helemaal onder in de feeststemming met deze zes gezellige uitjes, die bij kinderen zeker in de smaak vallen.

Advertentie

1. Buitentips van de boswachter


Wat is er nu fijner dan tussen alle feestelijke uitjes even lekker naar buiten te gaan voor wat frisse lucht en beweging. Ga bijvoorbeeld uitwaaien in de duinen of struinen over de heide. Of laat de kinderen uitrazen in een van de vele speelbossen. De boswachters van Staatsbosbeheer geven tips.

2. Warme Winterweken

Geschreven door

Ezra Verhagen

Dat wordt een dolle beestenboel! Duik van de sleebaan en warm je op bij de dieren. DierenPark Amersfoort is de hele vakantie omgetoverd tot een sfeervol winterpark. Tijdens de Warme Winter-avonden geniet je zelfs ’s avonds van een park vol lichtjes, muziek, lekkernijen en natuurlijk de dieren.

3. Betoverend mooi

Van 14 december tot 6 januari is Breda omgetoverd tot een betoverende winterstad. Geniet tijdens Betoverend Breda van de kerstmarkt, een schaatsbaan en het Begijnhof bij kaarslicht. Luister samen met de kinderen naar een sprookje vertelt door een betoverde kerstboom, doe een kidswandeling of vaar mee met de speciale sprookjesboot. Dat vergeten ze nooit meer.

Advertentie

4. Kerstexpeditie Oberhausen

Een vakantie leent zich heel goed voor een uitje over de grens. Echt een dagje uit. Een aanrader is de leuke kerstmarkt en een kerstachtig kinderwalhalla van miljoenen legosteentjes in Legoland Discovery Centre. Of bezoek even verderop Sea Life voor een tropische kerst.

5. Winters Speelparadijs

Bij Flevonice in Biddinghuizen schaats je ‘s winters heerlijk buiten in de natuur. Ook als het niet vriest. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het Ice Funpark 4 Kids. Met een krabbelbaan, speeltuin, grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Zo raken ze die energie wel kwijt.

Advertentie

6. Beleef Winters Zwolle

Zwolle is deze winter de thuisstad van de Kerstman in Nederland. Er valt zoveel te beleven. Bezoek de prachtige ijsbeelden en het sprookjesfestival of loop de lichtjesroute. Deze kerstvakantie ontdek je Zwolle samen met de kinderen op een hele andere manier.

Kijk voor al onze winterse Kidsproof-tips op Kidsproof.nl.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend