Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Boer-gondisch

Boer-gondisch Frankrijk

Samen met mijn man en kinderen heb ik me een paar dagen teruggetrokken in Normandië. Back to basic op een Franse boerderij.

Advertentie

070006:30 Onze jongens zijn altijd vroeg op en dat is hier niet anders. Ik por Hein wakker om de houtkachel aan te maken. Vuur blijft toch een mannending (helemaal als het ijskoud is).

Geschreven door

Hilde Tholen

07:00 Met de jongens lees ik boekjes in het bed, dat fijner is dan je van een tentbed verwacht. Hein ziet de zon opkomen.

 

0800

 

08:00 Met de jongens in de kruiwagen ga ik naar het winkeltje om brood te halen. Ik neem ook melk en een potje boerenjam mee en schrijf de kosten in het schrift met onze tentnaam.

 

 

1000

Advertentie

 

10:00 Twee keer per dag worden de koeien gemolken en wij mogen helpen. Ik smelt terwijl ik de kalfjes de fles geef.

 

 
1100

 

11:00 Het strand is anderhalve kilometer rijden. De jongens kunnen er lekker scheppen en rondrennen in de branding.

 

 

 

 

1300

Advertentie

13:00 Na de lunch leg ik de jongens in bed. Met twee aparte slaapkamers, een kachel waarop gekookt kan worden en een gewoon toilet heb ik niet het gevoel dat ik in een tent ben.

 

 

 

 

1500

 

15:00 De jongens spelen in de zandbak met de kinderen uit de andere tenten. Dat zijn er zes en ze staan ver uit elkaar.

 

 

 

 

1700

17:00 Het stoofpotje dat we bij de boer bestellen, blijken we zelf te moeten klaarmaken. Hard werken, dat boerenleven! Voordat Hein het hout voor het vuur heeft gehakt en het vlees stooft, hebben de jongens al drie stukken stokbrood gegeten.

 

 

20:00 De kinderen liggen in bed en wij lezen een boekje tot het donker wordt. Binnen branden petroleumlampjes. Best rustig zo’n paar dagen zonder elektriciteit en wifi.

22:00 Wij duiken onze bedstee in. Afgezien van een af en toe balkende ezel is het doodstil op de boerderij. En dat komt goed uit, we moeten morgen immers weer vroeg aan de bak.

Ouders van Nu product – Zwangerbox & Babycadeau

Ouders van Nu

Zwangerbox & Babycadeau

GRATIS
Vraag aan