Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Een musthave voor elke ouder: 10x handige familieplanners

Voetbaltraining, een jarige juf, het verjaardagsfeestje van de buurjongen: met een familieplanner vergeet je nooit meer iets en heb je een goed overzicht . Kortom, een musthave voor elke ouder! Wij hebben er daarom alvast een paar voor je geselecteerd. En ook een paar voor je kind, want met leren plannen kan je niet vroeg genoeg starten.

Advertentie

Familieplanner 2021-2022

Ben jij of zijn jullie nou niet bepaald structuurjunkies, en is het woord ‘structuur’ überhaupt ver te zoeken in het gezinsleven? Geen stress. Plannen en organiseren kún je leren. Een familie weekplanner geeft meestal ruimte voor de weekplanning van maar liefst 5 gezinsleden. Vaak worden er fijne stickers met pictogrammen bijgeleverd. Van hockeytraining tot een kaartje sturen aan tante Hannie, je kunt het allemaal op de planner kwijt.

Lees ook: Slim plannen voor ouders: zo win je elke dag een uur.

Hoe gebruik je een familie weekplanner?

 • Begin in het weekend vóór de nieuwe week al met het invullen van de gezinsplanner en betrek daar alle gezinsleden bij.
 • Vraag wat er zoal op de planning staat en help daar natuurlijk een handje bij: ‘Zwemmen, anyone?’
 • Laat je kind of kinderen bijpassende stickers plakken of het zelf opschrijven – als ze dat al kunnen.

Kortom: maak er een gezamenlijke activiteit van, zodat iedereen bewust met de planner voor de familie leert omgaan. Het mooie is dat zo’n planner ook structuur en houvast geeft aan jonge kinderen. Het leert ze het dag- en weekritme te herkennen.

 1. De Enige Echte Super Family Planner

  familieplanner

  Advertentie

  De naam zegt het eigenlijk al: deze family planner is super. Niet zo gek dus dat ‘ie al tien jaar een hit is dankzij de mooie illustraties, geestige tips voor de hele familie en fijne stickers.

  Shop deze family planner nu hier.

 2. Hobbit familieplanner

  familieplanner

  Deze mooi geïllustreerde familieplanner hang je op als een kalender en heeft ruimte voor de activiteiten van vijf gezinsleden. De indeling is fijn overzichtelijk: één week op 1 pagina. Zó wordt plannen voor iedereen een fluitje van een cent.

  Advertentie

  Hier kun je de Hobbit familieplanner shoppen.

 3. Fiep Westendorp familie weekagenda 2021

  familieplanner

  Voor de Jip & Janneke liefhebbers tippen wij deze familie weekagenda. De overzichtelijke agenda heeft ruimte voor de planning van vijf gezinsleden. Iedere pagina komt met een mooie illustratie van Fiep.

  Hebben? Hier shop je ‘m.

 4. Boxclever Press Family Life Book Diary

  familieplanner

  Dit geweldige ‘familiedagboek’ biedt alles wat je nodig hebt om het overzicht te bewaren. Naast de wekelijkse activiteiten van alle gezinsleden kun je in deze agenda ook elke week een maaltijdplanning noteren en er is ruimte voor een maandelijkse budgetplanning. En dat is nog niet alles: je kunt er handige (uitscheurbare) boodschappenlijstjes mee maken en er zit zélfs een adresboek bij. Let op: alleen in het Engels verkrijgbaar!

  Tijd voor structuur! Hier koop je hem.

 5. Persoonlijke familieplanner

  familieplanner

  Wil je geen kant-en-klare familieplanner kopen? Personaliseer een kalender met foto’s naar keuze en maak er een gezinsplanner van. Ook leuk om cadeau te geven!

  Ontwerp hier jouw eigen familieplanner.

 6. Whiteboard weekplanner HEMA

  familieplanner

  Wil je wel een fijn wekelijks overzicht hebben, maar heb je niet zo’n behoefte aan poespas zoals stickers? Ga voor een whiteboard. Deze van de HEMA fungeert bijvoorbeeld prima als familieplanner. Even een natte lap eroverheen aan het eind van de week en hij is klaar voor een nieuwe weekplanning.

  Dit HEMA whiteboard shop je hier.

 7. Magnetische whiteboard weekplanner

  familieplanner

  Dit handige whiteboard is magnetisch waardoor je hem direct kunt bevestigen aan de koelkast. Je kunt er alle wekelijkse to do’s van je gezinsleden op kwijt, maar hij is ook handig om als maaltijdplanner te gebruiken.

  Organiseer je suf en shop hem hier.

 8. Weekplanner kind pictogrammen

  planbord kind

  Ook voor kinderen is het fijn om overzicht te hebben van wat er die dag en de rest van de week op de planning staat. Dit mooie planbord – eentje per kind – is hiervoor heel handig en komt met maar liefst 288 magnetische pictogrammen.

  Kies voor een weekplanner voor je kind, hier kun je hem shoppen.

 9. Whiteboard weekplanner kind

  weekplanner kind

  Deze handige magnetische weekplanner is ook speciaal voor kinderen. Vul samen met je kind in wat er die week op de agenda staat en hang ‘m op een plek waar je kind hem goed kan zien.

  Ga voor overzicht, hier shop je deze weekplanner.

 10. Weekplanner kind online

  weekplanner kind

  Je kunt natuurlijk een kant-en-klare planner kopen voor je kind, maar je kunt er ook eentje downloaden en simpelweg uitprinten. Deze leuke weekplanner van Minimixtape bijvoorbeeld die je gratis mag downloaden!

  Tip: Ze heeft nog meer printbare weekplanners voor een heel klein prijsje. 

Lees ook: Back to school: een handig overzicht + tips

Wil je altijd met korting shoppen? Vraag dan nu je Ouders van Nu Voordeelpas aan en profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen.