Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Familieplanner

Organiseren kun je leren: 10x handige familieplanners

Peuterzwemmen, een jarige juf, het verjaardagsfeestje van de buurjongen: met een familieplanner vergeet je nooit meer iets en heb je beter overzicht. Wij hebben er alvast een paar voor je geselecteerd zodat je in 2023 écht aan die planningskills kunt gaan werken. En ook een paar voor je kind, want met leren plannen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Advertentie

Familieplanner 2023

Zijn jullie nou niet bepaald structuurjunkies, en is het woord ‘structuur’ überhaupt ver te zoeken in het gezinsleven? Geen stress. Plannen en organiseren kun je leren. Een familieweekplanner geeft meestal ruimte voor de weekplanning van maar liefst vijf gezinsleden. Vaak worden er handige stickers met pictogrammen bijgeleverd. Van hockeytraining tot een kaartje sturen aan tante Hannie, je kunt het allemaal op de planner kwijt.

Lees ook: Timemanagement voor ouders

Hoe gebruik je een gezinsplanner?

 • Begin in het weekend vóór de nieuwe week al met het invullen van de gezinsplanner en betrek daar alle gezinsleden bij.
 • Vraag wat er zoal op de planning staat en help daar natuurlijk een handje bij: ‘Zwemmen, anyone?’
 • Laat je kind of kinderen bijpassende stickers plakken of het zelf opschrijven – als ze dat al kunnen.

Kortom: maak er een gezamenlijke activiteit van, zodat iedereen bewust met de planner voor de familie leert omgaan. Het mooie is dat zo’n planner ook structuur en houvast geeft aan jonge kinderen. Het leert ze het dag- en weekritme te herkennen.

Tip: Werk je liever online? In de Google Calendar app kun je ook een gedeelde agenda maken en werken met overzichtelijke kleurtjes

 1. De Super Family Planner

  De handigste Super Family Planner – 2023

  Advertentie

  De naam zegt het al: deze family planner is super. Dankzij de mooie illustraties, geestige tips voor de hele familie en fijne stickers, is ie al meer dan vijftien jaar een hit. Hij loopt van augustus 2022 t/m december 2023 en is nu met 15% afgeprijsd!

 2. Hema familieplanner 2023

  hema happy family planner

  Deze vrolijke familieplanner van Hema heeft voor elke maand een pagina, en de maandpagina’s zijn ook weer handig onderverdeeld in weken en dagen. Je hangt ‘m op met een klem en gebruikt de stickers voor verjaardagen, vakanties en andere dingen die je niet wilt vergeten. Zo wordt plannen voor iedereen een fluitje van een cent.

 3. Fiep Westendorp familieplanner 2023

  fiep westendorp familie planner

  Advertentie

  Voor de Jip & Janneke liefhebbers tippen wij deze familieplanner. De overzichtelijke planner heeft een pagina voor elke maand en ruimte voor de planning van vijf gezinsleden. Iedere pagina komt met een mooie illustratie van Fiep. 

  Lees ook: Deze moeder gaat áltijd op tijd de deur uit (en vertelt hoe dat jou ook lukt)

 4. Persoonlijke familieplanner

  familiekalender ontwerpen albelli

  Wil je geen kant-en-klare planner kopen? Personaliseer een kalender met foto’s naar keuze en maak er een gezinsplanner van. Ook leuk om cadeau te geven! Ontwerp hier jouw eigen familieplanner.

 5. Magnetische weekplanner Hema

  hema weekplanner magnetisch

  Wil je wel een fijn wekelijks overzicht hebben, maar heb je niet zo’n behoefte aan poespas zoals stickers? Ga dan voor deze van Hema (voor maar €4,60), die prima fungeert als familieplanner. Hij is niet datumgebonden en als de week voorbij is, haal je de bovenste bladzijde er zo af. Aan de achterkant zitten magneetstrippen zodat je de planner aan een magneetbord of koelkast kunt hangen.

 6. Whiteboard weekplanner

  whiteboard planner

  Dit handige whiteboard heeft een magnetische strip waardoor je hem direct kunt bevestigen aan de koelkast. Je kunt er alle wekelijkse to do’s van je gezinsleden op kwijt, maar hij is ook handig om als maaltijdplanner te gebruiken. Even een natte lap eroverheen aan het eind van de week en hij is klaar voor een nieuwe weekplanning. Shop hem hier.

 7. Weekplanner kind pictogrammen

  planbord kind

  Ook voor kinderen is het fijn om overzicht te hebben van wat er die dag en de rest van de week op de planning staat. Dit mooie planbord – eentje per kind – is hiervoor heel handig en komt met maar liefst 288 magnetische pictogrammen. Deze weekplanner per kind, koop je hier.

 8. Maan Amsterdam gezinsplanner

   

  roze familieplanner maan amsterdam

  De planner van Maan Amsterdam is een ongedateerde weekplanner. Je kunt er dus in beginnen wanneer dit jou uitkomt. Er is ruimte voor vier namen en je vindt ook een kolom ‘voor het hele gezin’ voor de gezamenlijke activiteiten. Mét stickervel en ruimte voor notities. Zo loopt alles weer op rolletjes!

 9. Familieplanner 5 personen

  blauwe familieplanner a journal

  Als je zo’n familieplanner pontificaal in de keuken ophangt, dan graag wel een stijlvol exemplaar. A-Journal heeft die boodschap begrepen. De planner is er in 5 vrolijke kleuren en prints. Er is ruimte voor de planning van vijf personen, en extra kolommen voor de boodschappen, notities en zélfs een wekelijkse evaluatie. Want ook reflecteren kun je leren.

 10. Weekplanner kind online

  weekplanner kind

  Je kunt natuurlijk een kant-en-klare planner kopen voor je kind, maar je kunt er ook eentje downloaden en simpelweg printen. Deze leuke weekplanner van Minimixtape bijvoorbeeld kun je gratis downloaden!

  Tip: Ze heeft nog meer printbare weekplanners voor een heel klein prijsje

Wil je altijd met korting shoppen? Vraag dan nu je Ouders van Nu Voordeelpas aan en profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen.

Redactioneel – Offer- Rugzak

Rugzak

Mini Unisex Rugzak
Shop nu