De 10 allerleukste pretparken voor klein én groot

Kriebel in je buik, water om je oren, gillen op je hardst: genieten, die spannende attracties. Is je kind nog te klein of geen daredevil? Dan is er ook zát leuks, van minireuzenrad tot sprookjes in het echt. De tofste Nederlandse pretparken op willekeurige volgorde.

1. Familiepark Drievliet

drievliet
Beeldbron: Drievliet

Advertentie

Familiepark Drievliet bij Den Haag is feest voor alle leeftijden. Voor de jongsten is er van alles te beleven rondom het thema ‘de boerderij’. De Hooizolder Superglijbaan, Old McDonald’s Tractorrit, de Theeleut, maar ook in de lachgrot en de kleutertuin kunnen de kleintjes zich uren vermaken. Voor oudere kinderen zijn er spannende attracties, zoals de Dynamite Express, de Kopermijn, de Space Loop en de Formule X. Vanaf 30 maart is het park weer regelmatig geopend, klik hier voor de openingstijden.

2. Walibi Holland

walibi
Beeldbron: Walibi

Walibi is vooral leuk voor kinderen vanaf zes jaar. Op je kop in El Condor of gillen in de Goliath, de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux, of liever rustig van het uitzicht genieten in het reuzenrad? Het kan er allemaal. Is je kind nog te jong voor een spannende attractie, dan kan hij een ritje maken met de trein of zelf rijden in de oldtimers en mini-taxi’s. Ook is er een achtbaan die niet over de kop gaat. Vanaf 30 maart is het park in Flevoland weer geopend. Klik hier voor de openingstijden.

3. Avonturenpark Hellendoorn

hellendoorn
Beeldbron: Hellendoorn

Verstopt tussen de bossen van Hellendoorn in Overijssel vind je het bekende Avonturenpark Hellendoorn. Lekker met z’n allen raften op de woeste Sungai Kalimantan of op ontdekkingsreis in de Discovery Club. En voor de kleinste avonturiers is er Dreumesland. Hellendoorn opent in 2018 vanaf 1 april, klik hier voor de openingstijden.

4. Julianatoren

JULIANATOREN
Beeldbron: Koningin Juliana Toren, fotograaf: Levin den Boer – Persfoto.nu

Gegarandeerd een dag lol in Julianatoren. Dit park in Apeldoorn heeft meer dan vijftig attracties, die allemaal door Jul de Torenmuis zijn uitgezocht om vooral jongere kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Snel, langzaam, hoog of laag: voor iedereen is er een favoriete attractie. En je kunt er zo vaak in als je maar wilt. Het park is klein gehouden, waardoor het overzichtelijk en ook voor de allerkleinsten leuk is. Vanaf 30 maart weer geopend, klik hier voor de openingstijden.

5. Attractiepark Slagharen

slagharen
Beeldbron: Slagharen

In Slagharen kun je vliegen, varen, rijden, glijden, klimmen en zweven, kortom: al je energie erdoorheen jassen. De meeste attracties en shows mag je de hele dag onbeperkt in. De wildwaterbaan, het Piratenschip en het reuzenrad zijn klassiekers die je niet wilt missen en in de achtbanen krijg je zéker kriebel in je buik. Even pauze? Dan kun je naar een van de shows om te genieten van de verwonderde blik van je ademloos toekijkende kind. Het attractiepark in Overijssel is vanaf 27 maart weer elke dag geopend vanaf 10:00 uur. Klik hier voor alle openingstijden.

6. Sprookjeswonderland

sprookjeswonderland
Beeldbron: Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is ideaal voor een dagje uit met kleine kinderen. Er zijn kabouterhuisjes waar je in kunt gluren en dan zie je bijvoorbeeld een bakker aan het werk, of dokter Struikelbaard die spreekuur heeft. Overal worden bekende sprookjes uitgebeeld, je kunt er in dobberbootjes varen en er is een grote speeltuin. Vanaf 30 maart  weer dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Klik hier voor alle tijden.

7. Toverland

toverland
Beeldbron: Toverland

Toverland in Limburg is een magisch attractiepark met een ruim binnengedeelte, waardoor het er met flutweer ook superleuk is. Ze hebben binnen én buiten geweldige attracties, van een waterbaan tot een indoor-achtbaan. In het theater kunnen kinderen leuke voorstellingen zien en in de Tinkelwinkel hebben ze mooie souvenirtjes. Het park is elke dag geopend vanaf 10:00 uur. Klik hier voor alle openingstijden.

8. Efteling

efteling
Beeldbron: Efteling

Wie is er niet mee opgegroeid? De Efteling is het grootste en populairste themapark van de Benelux en het oudste van de wereld. In het Sprookjesbos steekt Langnek nog steeds overal bovenuit en kun je nog altijd in het huisje van Hans en Grietje en het kasteel van Doornroosje kijken. Voor de oudere kinderen zijn er veel stoere achtbanen, zoals De Vliegende Hollander en Joris en de Draak. Ook zijn er allerlei prachtige familieattracties, met als nieuwste aanwinst Symbolica. De Efteling is alle dagen van het jaar geopend. Klik hier voor de openingstijden en de verwachte drukte.

9. Park Tivoli

tivoli
Beeldbron: Tivoli

Park Tivoli bij Nijmegen is een overzichtelijk, veilig en gemoedelijk park, waar kinderen tussen de twee en twaalf jaar zich de hele dag kunnen vermaken. In de achtbaan bijvoorbeeld, of de botsboten, de BeeBee, het mini-reuzenrad en de draaimolens, om maar wat te noemen. Of ga met het treintje naar de grappige show van de familie Kakeldoe in Harm’s Kippenfarm. Ook leuk: kinderen mogen zonder begeleiding in veel van de attracties. Vanaf 31 maart is Tivoli weer open, klik hier voor de tijden.

10. Duinrell

duinrell
Beeldbron: Duinrell

Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar heeft maar liefst veertig attracties voor groot en klein. Voor oudere kinderen zijn er stoere achtbanen zoals de Falcon en de Kikkerachtbaan, de kleinere kinderen kunnen bijvoorbeeld naar de Monorail en het Kikkerrad. Ook zijn er meerdere speeltuinen. Naast het attractiepark heeft Duinrell een tropisch zwemparadijs, het Tikibad. Wil je je een heel weekend uitleven? Dan kun je overnachten in het vakantiepark. Duinrell is vanaf 24 maart elke dag geopend. Klik hier voor de openingstijden.