Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 grappige weetjes over augustus-kinderen

Het maakt natuurlijk niks uit in welke maand je kind wordt geboren en je hebt het bovendien niet voor het kiezen. Maar toch, het heeft zo z'n voordelen om in augustus te worden geboren. Zo zijn augustus-kinderen vaak zelfverzekerd en behoorlijk slim. Hier 7 grappige weetjes over kinderen die in augustus zijn geboren.

Advertentie

Met een paar kleine minpuntjes. Tja, nobody’s perfect.

 1. Sterrenbeeld

  Als je baby in augustus is geboren, dan is hij volgens de sterren een Leeuw of een Maagd. ‘Beide tekens bevatten veel leuke eigenschappen’, zegt de Amerikaanse astroloog dr. Athena Perrakis. ‘Leeuwen zijn zelfverzekerd, zowel fysiek als mentaal sterk en hebben daarnaast een sterke wil. Bovendien zijn ze erg trots en charismatisch.’ Ook de Maagd kent ze aantrekkelijke persoonlijkheidskenmerken toe: ‘Maagden zijn zeer georganiseerd, nauwkeurig en hebben oog voor detail. Ze zijn betrouwbaar, intelligent en praktisch. Net als de Leeuw zijn ook zij charismatisch.’

  Tip! Hier laat je een gepersonaliseerd sieraad maken met de geboortebloem van je kind

 2. Pittige uitdaging

  De grote persoonlijkheden van augustus-kinderen zijn volgens de astrologe al heel vroeg zichtbaar, en dat stelt ouders van augustus-kinderen soms voor een pittige uitdaging. ‘Ze zijn van al van jongs af aan heel slim. Combineer die intelligentie met hun eigenzinnige benadering van het leven en ze zijn niet te stoppen,’ waarschuwt Perrakis. ‘Ouders kunnen zich maar beter voorbereiden op het feit dat zij niet alleen hun kinderen iets bijbrengen, maar dat hun kinderen ook hen de les zullen lezen.’

  Advertentie
 3. Moeite op school

  Hoe slim ze ook zijn, toch gaat het augustus-kinderen op school niet altijd even makkelijk af. Kinderen die in augustus zijn geboren behoren op school vaak tot de jongsten in de klas. Uit onderzoek van het Institute for Fiscal Studies blijkt dat augustus-kinderen hierdoor in academisch opzicht in het nadeel zijn vergeleken met hun iets oudere klasgenootjes.

 4. Geboren leiders

  Ondanks de eventuele struggles op school, lijkt het hun carrière niet in de weg te zitten. Kinderen die geboren zijn in augustus eindigen vaak aan de top. Perrakis: ‘Ze zijn van nature goede leiders omdat ze zelfverzekerd zijn en charisma hebben.’

 1. In de spotlight

  Het sterrenbeeld Leeuw staat voor een flinke dosis creativiteit, waarbij de Leeuw niet wordt beperkt door regels. Je hoeft er dus niet gek van op te kijken als jouw kind van kleins af aan de spotlight opzoekt en later acteur of zanger wordt. Op naar het castingbureau dus!

 2. In goed gezelschap

  Heel wat talentvolle mensen zagen dan ook het levenslicht in augustus. Zo werden actrices als Blake Lively, Angela Schijf en Jennifer Lawrence in augustus geboren, net als kinderboekenschrijver Guus Kuijer en cabaretier Erik van Muiswinkel maar ook de voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama en Bill Clinton.

 3. Happy people

  Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in de zomer zijn geboren een kleiner risico lopen op het ontwikkelen van bepaalde psychische problemen, waaronder depressie en schizofrenie. Onderzoekers weten niet helemaal zeker waarom dat is. Ze vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat er in de winter minder vitamine D de baarmoeder bereikt. Dat zou een negatieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van het brein van de baby.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RedbookBeeld: Shutterstock

Christine Spanjaard