Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Moeder kind baby knuffelen
door

8x onmisbare items tijdens de bevalling (die niet op standaard lijstjes staan)

Tegen het einde van je zwangerschap komt het moment dat je je zogenoemde vluchttas inpakt voor als je naar het ziekenhuis moet. Er zijn allerlei checklists die je vertellen wat je allemaal mee moet nemen. Maar er zijn een paar dingen die daar niet opstaan, maar wel handig zijn. Gauw inpakken dus!

Advertentie
 1. Lippenbalsem

  De droge lucht van de airco in combinatie met al dat gepuf zorgt ervoor dat je lippen uitdrogen. Lekker smeren dus tijdens de bevalling, zo voorkom je vervelende droge lippen.

 2. Een wijde broek

  Je staat ervan te kijken hoe groot zo’n kraamverband is dat je na je bevalling draagt om bloedverlies op te vangen. Om te voorkomen dat je eruitziet als iemand die een luier draagt, kun je je legging beter thuislaten. Meer handige kledingtips voor tijdens en na de bevalling vind je hier.

 3. Een muntje voor de rolstoel

  Het werkt net als met een karretje in de supermarkt: muntje erin en je mag hem meenemen. Zorg dus dat je kleingeld bij de hand hebt, als je geen zin hebt om met weeën het ziekenhuis door te strompelen, of te wachten tot je partner geld heeft gewisseld.

  Advertentie

  Tip: Bereid je voor op de bevalling met behulp van een van deze fijne boeken

 4. Tennisballen

  Dé oplossing tegen rugweeën als je door medicatie alleen op je rug kan liggen. Leg twee tennisballen tegen je onderrug voor tegendruk. Werkt perfect.

 5. Dikke sokken

  Van de inspanning lig je tijdens je bevalling te zweten, maar tegelijk kun je ook last hebben van een koude neus, koude vingers en koude tenen. Dat komt omdat al je energie naar de bevalling gaat. Een paar dikke sokken kan dus heel aangenaam zijn. Dit geldt trouwens ook als je bevalt via een keizersnede, want in de operatiekamer is het vaak behoorlijk koud.

Bevallen: thuis of in het ziekenhuis?
 1. Dextro

  Eten als je weeën zijn begonnen is vaak niet te doen. Om toch een beetje energie binnen te krijgen kun je dextro nemen. Ergens op zuigen helpt bovendien tegen een droge mond.

 2. Oplader telefoon

  Een bevalling kan best even duren en het zou jammer zijn als je na de geboorte niemand kan bellen of appen omdat je telefoon leeg is. Ook foto’s maken wordt lastig met een lege batterij.

 3. Voedingsbeha

  Tijdens de bevalling draag je waarschijnlijk geen bh (check hier wat je wel draagt). Zorg wel dat je een paar bh’s inpakt die aan het eind van je zwangerschap goed zitten. En als je borstvoeding wilt geven, neem dan direct een voedingsbeha mee, scheelt een hoop gehannes.

Christine Spanjaard

Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu