door

8x bakinspiratie voor een druilerige zondagmiddag

De weersvoorspelling voor deze zondag: regen, regen en euhm, nog eens regen. Weer om binnen te blijven, maar zeker niet om je te vervelen. Duik samen de keuken in voor een bakmiddag. Deze baksels zijn niet alleen heel lekker en zien er spectaculair uit, maar zijn ook makkelijk om te maken.

1. Brownie-ijsjes

Advertentie

Oké, het is niet bepaald weer voor ijs. Maar voor een brownie-ijsje daarentegen. Maak eerst de brownie klaar, bijvoorbeeld met een pak waar je enkel water aan hoeft toe te voegen. Van de brownie maak je vervolgens bolletjes ‘ijs’ die je in een ijshoorn doet. De ijshoorntjes koop je gewoon in de supermarkt. Daarna is het een kwestie van versieren, met gesmolten chocolade en eetbare bloemetjes zoals hierboven. Maar je kunt ook losgaan met gekleurde hagelslag, suikerparels of glazuur.

Lees ook: 10x traktaties voor echte ‘meisjes-meisjes’

2. Donut-rups

Voor heel jonge bakkers kan het lastig zijn om hun aandacht bij het bakken te houden. Deze donut-rups is vooral gericht op het versieren. De mini-donuts kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Geef de donuts een kleur met glazuur (poedersuiker vermengd met een klein beetje water en kleurstof). Zoute stokjes dienen als de pootjes en de voelsprieten van de rups. De eetbare ogen kun je ook in de supermarkt kopen. Maak af met vrolijke sprinkles. Zet de mini-donuts achter elkaar en voilà: een donut-rups!

3. Wafeltaart

Laten zien hoe iets gemaakt wordt, is reuze interessant voor kleuters. Wafels zijn hier heel geschikt voor: snel klaar én spannend om te zien hoe het vloeibare beslag een wafel vormt in het wafelijzer. Daarna kan het decoreren beginnen. Dip de bovenkant van een wafel in glazuur en strooi er sprinkles overheen, of spuit er een toefje slagroom op. Kaarsjes maken de taart extra feestelijk.

4. Dierencupcakes

Is je kind gek op dieren? Met cupcakes kun je allerlei kanten op qua versieren. Maak bijvoorbeeld een egel met hagelslag als stekels en chocoladepastilles als oren. Of maak een schaap (zie de hoofdfoto van dit artikel) met witte mini-marshmallows en zwarte fondant als hoofd (ook leuk voor Pasen).

5. Ontbijtkoekhuisjes

Als je een snack wilt die minder suiker bevat, is ontbijtkoek een goede optie. Snijd een plak ontbijtkoek in de vorm van een huisje. Vervolgens kun je het huis aankleden met glazuur, gekleurde balletjes, vlaggetjes en snoepjes. Hartstikke simpel, maar heel leuk om te maken.

6. Drollenkoekjes

Als je kind in de onderbroekenlol-fase zit, doe je hem een groot plezier met deze drollenkoekjes. Maak zelf het beslag en laat je kind vervolgens het beslag in de vorm van een drol kneden. De koekjes kunnen dan de oven in. Zodra ze zijn afgekoeld kun je de eetbare oogjes er met een beetje glazuur opplakken.

7. Unicorn-pannenkoek

Pannenkoeken zijn ook perfect om te bakken én versieren met je kind, zoals deze eenhoorn. Bak grote en kleinere pannenkoeken als basis van het hoofd van de eenhoorn. Dan kan het versieren al beginnen! Met slagroom en sprinkles maak je de kleurrijke manen, blauwe bessen dienen als ogen, smarties als neusgaten en gebakken spek als oren. Vergeet vooral het hoorntje niet!

8. Liefdeskoekjes

Niets is zo leuk als het bakken en versieren van koekjes. Laat je kind de kleine taken uitvoeren bij het maken van het beslag en laat hem de kleur kiezen. Nadat de koekjes de oven in zijn geweest, kun je ze aankleden met glazuur en hartjes-sprinkles of suikerparels.

Ter inspiratie: 20x jullie mooiste traktaties

Beeld: Shutterstock