Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Twee kinderen zitten bij een kindvriendelijke kerstboom
door

9x wat er anders is aan je kerstboom als je kinderen hebt

Kerst met kinderen is magisch. Een hoogtepunt is bijvoorbeeld het samen optuigen van de kerstboom. Maar met jonge kinderen in huis gaat dat vaak net even wat anders dan je vroeger gewend was.

Advertentie

Was jij altijd zo trots op je perfect gedecoreerde kerstboom waarin alles matchte? Dikke kans dat je boom er iets anders uitziet nu je een kind hebt. Die boom kindvriendelijk maken is een van de vele kerstuitdagingen voor ouders (en toch is kerst nóg leuker met kinderen).

Dit verandert allemaal aan je kerstboom als je kinderen hebt:

 1. Plastic Fantastic

  Je houdt geen glazen bal meer over met een peuter die per se wil helpen versieren. Dus kom maar op met die kunstballen. Wel even die lelijke naad negeren. Of ga voor stoffen decoraties.

 2. Slim verdelen

  Toch nog wat breekbare ballen weten te redden uit enthousiaste kinderhanden? Hang ze bovenin. Onderin komen de versieringen die kidsproof zijn. Dat dat handig is, blijkt wel uit het hilarische filmpje dat deze ouders maakten over kerst met een baby.

  Advertentie
 3. Alle kleuren van de regenboog

  Het moment dat die stekker in het stopcontact gaat, is magisch. Wat zijn de lampjes in de boom toch mooi. Maar om de een of andere duistere reden zijn kinderen extra gevoelig voor zoveel mogelijk verschillende kleuren. Hoe feller, hoe beter. Geen witte lampjes meer voor jou dus, maar gekleurde. Sowieso kun je je hele kleurschema overboord gooien.

 4. Krokodil in de boom

  Is het een krokodil? Een cactus? O nee, een rendier natuurlijk. De kerst-knutselwerken van wc-rollen waar je kind trots mee komt aanzetten, zijn niet altijd even geslaagd. Maar ze MOETEN natuurlijk in de boom.

  Tip: 11x leuke kerstvakantie-knutsels om met je kind te maken.

 1. Knuffels in de boom

  Waarom niet? Wij vinden het wel gezellig staan. Gaat dit jou te ver? Dan zeg je gewoon tegen je kind dat de knuffels zich zullen prikken aan de naalden.

 2. Frozen

  Nu we toch bezig zijn: wist je dat er kersthangers en -ballen van Elsa (Frozen) en andere Disney-prinsessen bestaan?

 3. Scheef

  De engeltjes hangen met hun rug naar buiten toe en de slingers zitten opgepropt in een hoek. Maar recht hangen is een no-go, want dat heeft je kind – die de betreffende decoraties zojuist trots aan een tak schoof – meteen door. Heb je niet zo’n opmerkzaam kind? Dan doen jullie het optuigen na kinderbedtijd stiekem nog eens dunnetjes over.

 4. Kerstkransjes

  Met een kind mogen kerstkransjes natuurlijk niet ontbreken in de boom (ze verdwijnen er wel één voor één op mysterieuze wijze uit).

 5. Mini-tree

  De boom heeft er een broertje (of zusje) bij. Want wat is er nu leuker dan je kind een eigen boompje op zijn kamer te geven (en daar zoveel mogelijk van de decoraties in te proppen die jij echt níet in de kerstboom beneden wilt stoppen). Fijne kerst!

Lees ook: 11x kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website