Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit zijn de allerleukste namen voor je tweeling

Als je een tweeling krijgt, moet je niet alleen twee ledikantjes, twee wipstoeltjes en dubbele kleding kopen, maar ook twee namen kiezen. Een leuke, maar lastige taak. Want hoe maak je een goede combi?

Advertentie

Een naam is een belangrijk onderdeel van een eigen identiteit. Bij namen van een tweeling is dat niet anders. Sterker nog: je moet twee namen verzinnen die je vooral niet snel door elkaar kunt halen. Daarnaast wordt een tweeling, vooral in het begin van hun leven, vaak als duo genoemd. Dus dan is het mooi meegenomen als de namen samen goed matchen en klinken.

Tip! Leuke, gepersonaliseerde (kraam)cadeaus met naam maak je direct via deze link.

Tips bij het kiezen van tweeling namen

Hieronder een paar tips die je in je achterhoofd kunt houden bij het kiezen van namen voor je tweeling.

Verschillen
Een tweeling wordt vaak door elkaar gehaald. Daarom kun je er juist voor kiezen om namen te bedenken die van elkaar verschillen qua klank, ritme, spelling en initialen.

Advertentie

Lettergrepen
Aan de andere kant wil je dat de namen matchen. Het helpt om bijvoorbeeld twee korte namen te kiezen, in plaats van een lange en een korte. Eén lange naam kan de illusie wekken dat de één meer aandacht verdient dan de ander.

Beroemde tweelingen
Er zijn veel bekende tweelingen, zowel in showbizz- en sportland als in de boeken. Denk aan Saskia & Jeroen, Mary-Kate & Ashley, Frank & Ronald en Michel & Ronald. Kijk uit dat je niet dezelfde namen kiest. Uiteraard kun je je er wel door laten inspireren.

Bekende koppels
Naast bekende tweelingen zijn er ook veel bekende koppels. Om associatie te voorkomen, kun je beter niet voor deze combinaties gaan. Check daarom altijd van tevoren op Google welke associatie jouw combinatie oplevert.

Dezelfde beginletter
Namen die beginnen met dezelfde letter vormen altijd een goede match, maar sommige ouders vinden dit onhandig omdat hun kinderen dan dezelfde initialen hebben. Voor wie is dan die brief op de mat? Je kunt dit eventueel oplossen door het geven van een tweede naam.

Advertentie

Dezelfde betekenis
Wil je dat de namen niet hetzelfde klinken of met dezelfde letter beginnen? Dan kun je alsnog eenheid krijgen door namen te kiezen die dezelfde betekenis hebben.

Lees ook: Dit vertelt niemand je als je een tweeling krijgt (maar wil je wel weten!)

Jongen-meisje

Lees ook: Zo ontwikkelen tweelingen een eigen identiteit

Jongen-jongen

Meisje-meisje

Lees ook: Je tweeling apart of samen laten slapen?

Redactioneel – Offer – Kraamtijd en ontzwangeren

Zorg dat je goed voorbereid bent

Kraampakket
Shop nu