Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kamertje meisjes

Kinderkamer inspiratie: 'In een hoge tussenwand verwerkten we hun bedden'

De zolderkamer van het huis van Sanne en Geert is voor hun dochters Lova en Nève. In een 4 meter hoge tussenwand zijn bedden, speelhoeken en de vliering verwerkt én een geheime route.

Advertentie

Sanne (43, interieurontwerper) en Geert (42, creative producer) wonen met hun dochters Lova Lis (7) en Nève Noé (5) in een jarendertighuis aan de rand van de Kennemerduinen. Je kunt Sanne volgen op Instagram: StudioReverie_

Verbouwen of verhuizen

‘De keuze was verbouwen of verhuizen. Op zich woonden we in een fijn huis, er was alleen wat te weinig ruimte boven voor de meisjes. We hadden plannen om uit te bouwen en zo 15 vierkante meter te winnen, maar het was geen makkelijke verbouwing en kostbaar. We keken dus ook op Funda. Toen ik dit huis een klein stukje verderop te koop zag staan, was ik verkocht. Alles was geel en oranje, maar ik zag vooral potentie. Het kijkt uit over een bollenveld en de zolder zag ik meteen voor me voor de meiden. Het werd dus kopen. Vlak voor de coronacisis, bleek later.

Hard werken

Tijdens de lockdown stond ik rond vijf uur op om eerst nog even in het huis te klussen en de aannemer aan te sturen zodat ik rond half negen de meiden kon opvangen en hen kon helpen met school. Pittig, maar toch ook wel een goede combinatie. Even niet een huis mooi maken voor een klant, maar voor onszelf.

Advertentie

Shoppen in de stijl van het kamertje:

Poppenkast, hut of keuken

Nadat we de zolder hadden leeggehaald, hebben we er twee grote kamers gemaakt. Ik vind het belangrijk om de fantasie van de meiden te prikkelen. Het resultaat is een 4 meter hoge tussenwand waarin bedden, speelhoeken en de vliering zijn verwerkt. Via een kruip-door-sluip-door-route kunnen ze naar elkaars kamer.

Lova heeft een klimwand om boven te komen en Nève een vintage klimrek. De gordijnen die voor hun bedden hangen, worden vooral gebruikt om poppenkast achter te spelen, maar het kan net zo makkelijk een hut of keuken zijn. En: in alle ruimtes wordt regelmatig gelogeerd.

Kinderkamer

Advertentie

Een beetje zelf kiezen

Bij de inrichting heb ik de meisjes betrokken. Ze mochten kiezen uit een aantal behangetjes en meedenken over de kleuren. Met respect voor hun wensen heb ik dat een beetje omgebogen. Als ik Nève haar gang had laten gaan, dan zou alles behangen zijn met pailletten.

Lees ook: Ook handig bij het aankleden en een eigen kledingstijl ontwikkelen: maak een voorselectie

Hun troepjes

Ook beneden in de woonkeuken hebben de meisjes een fijne plek: een vintage bureau. Een stuk kleiner dan in het vorige huis, waar ze een plank over de hele lengte van de kamer hadden, maar daarvan leerde ik: hoe groter, hoe voller het ligt met hun troepjes. Dus dit is helemaal goed zo.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot

kinderkamer

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten