Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderkerstfilms
door

Dit zijn de leukste kinderkerstfilms ever (volgens de Ouders van Nu-redactie)

Niets leukers dan met de kerst gezellig met het hele gezin op de bank bij de kerstboom. En dan het liefst knus onder een dekentje, met warme choco en een kerstfilm op het scherm. Daarom delen we onze favoriete kerstfilms met je. Leuk voor klein én groot!

Advertentie

Netflixfilms:

1. Angela’s Christmas

Angela’s Christmas is een kerstavontuur waarin de 6-jarige Angela na kerstmis het kindje Jezus meeneemt uit de kerststal in de kerk, om hem thuis op te warmen. Ze is namelijk bang dat het kindje een longontsteking op gaat lopen. Maar dat ongezien meenemen gaat natuurlijk niet zomaar.


Tip! Met een Disney Plus-abonnement kijk je Frozen en nog heel veel andere films en series wanneer je maar wil

2. How the Grinch Stole Christmas

How the Grinch Stole Christmas met een hilarische, onherkenbare Jim Carrey. Sommige kinderen vinden de Grinch misschien een beetje spannend, maar er zijn ook kinderen die juist dubbel liggen door dit personage. Het is een beetje aftasten hoe jouw kind op het groene monster reageert maar anders zeker een aanrader.

Advertentie

3. The Muppet Christmas Carol

Nog een leuke kerstfilm is The Muppet Christmas Carol. Michael Caine is de perfecte Scrooge en Kermit is geknipt voor de rol van Bob Cratchit. De perfecte film voor op een kerstochtend. Heerlijk, zo’n gezellig kerstverhaal dat aan elkaar gezongen wordt. Als je het ultieme kerstgevoel nog niet hebt dan krijg je het wel met deze film.

4. Klaus

Eén van de leukste kinderkerstfilms van afgelopen jaren is toch wel Klaus. Het gaat over een postbode die naar een ijskoud noordelijk stadje gestuurd wordt, waar hij een speelgoedmaker genaamd Klaus leert kennen. Deze ietwat eigenaardige man woont in zijn hutje gemaakt van speelgoed en lijkt toch wel erg veel op de Kerstman…

Advertentie

5. De familie Klaus

De familie Claus is een mooie Nederlandse kerstfilm over drie generaties kerstmannen. De film is ook voor ouders leuk om mee te kijken. Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar op kerstavond, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

6. Frozen

Officieel is het geen kerstfilm, maar Frozen is natuurlijk wel helemaal in winterse sferen. Als je kinderen hebt, kan deze film natuurlijk niet ontbreken en zal hij waarschijnlijk regelmatig op repeat gaan. Het decor, de muziek, de personages: heerlijk voor tijdens de feestdagen!

7. The Polar Express

The Polar Express is ook een leuke kerstfilm. Het gaat over een jongen die twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Hij komt terecht in een magische trein naar de Noordpool. De rest verklappen we niet, dat moet je natuurlijk zelf gaan bekijken!

Ideaal: Met Pathé thuis kijk je de nieuwste (kinder)films gewoon vanuit de woonkamer

8. Happy feet!

Happy Feet! Net als Frozen misschien niet écht een kerstfilm, maar wel een film met een winters gevoel en heel veel sneeuw. Het gaat over pinguïn Mumble die helemaal niet kan zingen, maar wel een uitzonderlijke tapdanser blijkt te zijn. Het is echt een film waar je vrolijk van wordt, maar die ook het verhaal vertelt over mens, dier en milieu.

10. The snowman

The Snowman is een korte film uit 1982 (jeugdsentiment!) over een jongetje die een sneeuwpop maakt die tot leven komt. Zonder tekst, maar met prachtige muziek. Een lief verhaal voor rond de feestdagen!

11. The Nightmare Before Christmas

Deze kerstfilm is volledig gemaakt met stop-motion en ziet er alleen daardoor al fantastisch uit. Het verhaal gaat over de Pompoenkoning Jack Skellington, die het zat is om ieder jaar Halloween te vieren. Maar dan ontdekt hij de fonkelende Kerststad. Enige nadeel: deze film is niet geschikt voor de allerkleinsten.

12. Winnie the Pooh, een gelukkig kerstjaar

Dit is zo’n lieve, vrolijke film. Zeker ook geschikt voor de allerkleinsten. De bekendste beer ter wereld neemt je in dit leuke avontuur mee naar de feestdagen. Hoe vieren Poeh en zijn vriendjes kerst en nieuwjaar? Poeh brengt die het liefst door met degenen die hem het meest dierbaar zijn. Ook gaan ze met z’n allen goede voornemens bedenken, en dat levert grappige situaties op.

13. Mickey’s kerstfeest

Deze variant van het bekende Scrooge-verhaal draait om Mickey Mouse en zijn vrienden. Grappig, ontroerend en soms een beetje eng, maar de boodschap is mooi: ben lief voor elkaar en ben zuinig op het kerstgevoel.

In de kerstvakantie op televisie

1. Willy Wonka & the Chocolate Factory (zaterdag 24 december, 23.30u, Net5, kijkwijzer 6+)


Johnny Depp doet het leuk als de directeur van de snoepfabriek in een latere verfilming van Roald Dahls kinderboek, maar wij stellen de recorder graag in voor de klassieke versie van het verhaal uit 1971 met Gene Wilder. Kleurrijke musical over het hartverwarmende verhaal van de arme Charlie die een gouden ticket weet te bemachtigen voor een bezoek aan de magische snoepfabriek van Wonka.

2. Kruimeltje (zondag 25 december, 15.32u, NPO3, kijkwijzer alle leeftijden)


Kleine boef Kruimeltje zwerft door de straten van Rotterdam, het verhaal speelt in december 1921. Hij heeft geen familie en moet van zijn stiefmoeder geld verdienen op straat, maar Kruimeltje hoopt alleen maar dat op een dag zijn vader zal terugkomen.

3. Midden in de winternacht (maandag 26 december, 16.50u, NPO3 kijkwijzer alle leeftijden)


Een pratende eland, een hoogbegaafde zus en Derek de Lint als kerstman met een kwade dronk. Als de kerstman tijdens een testvlucht neerstort op het huisje in de achtertuin van Max, is het aan de 10-jarige jongen om kerst te redden.

4. Pippi gaat van boord (dinsdag 27 december, 13.58u, NPO3, kijkwijzer alle leeftijden)


Oké, niet per se kerst maar mogen we even een lans breken voor de enige echte Pippi. Deze film komt uit 1969 maar is nog onverminderd lollig, krachtig en altijd met die heerlijke boodschap van vriendschap en vertrouwen op je eigen krachten. Meer Pippifilms later in de week.

5. Paddington (woensdag 28 december, 13.20u, RTL4, kijkwijzer 6+)


Jonge beer reist van Peru naar Londen en wordt opgenomen door de familie Brown. Veel gestuntel natuurlijk en de zoektocht naar familie en waar je thuishoort maakt het een echte kersthit. Paddington 2 is zo mogelijk nog beter (Hugh Grant doet mee), en zaterdag 31 december om 15.05u te zien bij SBS6.

6. Lampje (maandag 2 t/m donderdag 5 januari, 19.20u, NPO3, kijkwijzer 9+)


Misschien niet geschikt voor de kleinsten maar wij kijken vol verwachting uit naar de verfilming (vierdelige serie) van het met prijzen overladen boek van Annet Schaap. Lampje is de dochter van de vuurtorenwachter, en als op een nacht tijdens een storm de lamp niet brandt en een schip te pletter slaat moet ze voor straf werken in het Zwarte Huis. Daar vindt ze in een kamertje een zeemeerjongen, voor wie ze eerst doodsbang is maar met wie ze (uiteraard) bevriend raakt. Lampje is net voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste kinderboek voor volwassenen dus zet de recorder sowieso maar aan. Het boek is leuk om voor te lezen voor kinderen vanaf 4 of 5 jaar.

Lees ook:

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu