Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x verboden babynamen wereldwijd

In Frankrijk mag je je kind geen Nutella noemen en in Mexico komt Robocop er niet doorheen. Peter Celie, Robin Hoedjes en Sam Bal hadden waarschijnlijk ook liever een strengere ambtenaar van de Burgelijke Stand gehad. Hier 9 namen die ergens ter wereld op de 'verboden namenlijst' staan. En terecht!

1. Monkey

Denemarken is een van de landen waar ouders een babynaam kiezen van een lijst met 7.000 namen die is goedgekeurd door de regering. Jaarlijks worden er zo’n 250 namen afgewezen. Daartussen staan bijvoorbeeld Monkey, Pluto en Anus. Saillant detail: in Nederland staat de naam ‘anus’ (nog) niet op de verboden lijst.

Advertentie

2. Nutella

Een Frans echtpaar wilde hun dochter Nutella noemen. Ze was immers net zo zoet en zacht als de beroemde hazelnootpasta. Een rechter stak hier echter een stokje voor. Uiteindelijk kozen de ouders voor het meer gangbare Ella. De Franse overheid heeft het sowieso niet op etenswaar als voornaam. Ook Fraise (aardbei) mag niet voor een meisje. Die baby gaat nu door het leven als Fraisine.

Ook leuk: Bestel een koffertje met de naam van je kind erop, want díe naam is de allermooiste natuurlijk

3. Robocop

Lokale bestuurders in het Mexicaanse Sonora hebben pasgeleden een lijst samengesteld van verboden babynamen. Zo is de naam Robocop niet meer toegestaan. Toch is ten minste 1 kind in Mexico die al rondloopt met deze naam.

4. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Een Zweeds koppel probeerde ooit hun kind Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 te noemen. Uitgeschoten op het toetsenbord? Dronken? Wie zal het zeggen, maar het is niet vreemd dat deze naam niet werd toegestaan. Ook Ikea, Metellica en Allah zijn in Zweden verboden.

5. @

Zoals in veel landen mogen kinderen in China geen symbool of nummer in hun naam hebben staan. In China wordt de apenstaart uitgesproken als ‘ai-ta’, dat hetzelfde klinkt als ‘hou van hem’. Vond een jong echtpaar wel een toepasselijke naam voor hun baby, maar de regering dacht daar totaal anders over. Exit apenstaart.

6. Ownis

In Portugal is Ownis illegaal, omdat het ‘UFO’ betekent. Vinden ze eng daar.

7. Tsjakkalotte

Onze ‘eigen’ Emile ‘Tsjakka’ Ratelband werd in 1977 al eens naar huis gestuurd toen hij zijn zoon Frans Rolls Roys wilde noemen. In 2001 deed hij een nieuwe poging om zijn dochter serieus te vernoemen naar zijn bekende kreet ‘Sjakkalotte’. Vonden ze geen goed idee. Uiteindelijk is het dit geworden: een zoon die Rolls heet en een dochter genaamd Royce.

Meer lezen: 165 bizarre babynamen die Nederland rijk is

8. Talula does the Hula from Hawaii

Nee, dit is geen grap. Er was echt een meisje dat 9 jaar lang deze voornaam had. Tijdens een voogdijzaak besloot de rechter in 2008 dat het meisje belachelijk werd gemaakt door haar naam en verbood ‘m alsnog. Vanaf 2013 mogen ambtenaren van de Burgelijke Stand namen weigeren. De exotische naam ‘Sex Fruit’ bijvoorbeeld zagen ze niet zitten. Net als V8, Queen Victoria, Lucifer, 2nd, 3rd en 5th.

9. Chow Tow (stinkhoofd)

Bijzondere keuze van deze ouders in Maleisië die hun kind ‘stinkhoofd’ wilden noemen. De regering verbood de naam.

Bron: mentalfloss – Beeld: Shutterstock