Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Edelstenen maand kind
door

Welke geboortesteen past bij jouw kind en brengt geluk?

Misschien geloof je er niet in, maar leuk is het wel: uitzoeken wat de geboortesteen van je kind is en welke magische krachten deze edelsteen worden toegedicht.

Advertentie

Ook al denk je dat het onzin is, toch is het leuk om te kijken welke maandsteen bij je kind past en je zoon of dochter geluk brengt. Dit zijn de twaalf maandstenen en de bijzondere eigenschappen die ze zouden hebben:

Januari: granaat

Deze edelsteen is vaak donkerrood, maar komt ook in andere kleuren voor. Granaten wijzen de weg ’s nachts en houden nachtmerries weg. Voor een lang en gelukkig leven zit je januari-kind goed bij zijn maandsteen, want de granaat staat ook voor: verjonging, genezing en kracht.

Tip: Geef een ‘zakje geluk’ als kraamcadeau. In dít mooie zakje zit een ruwe edelsteen en een uitgebreide beschrijving met de werking van de steen.

Februari: amethist

Dit is een soort kwarts. De amethist is lila of paars met roze ‘vlammen’. Deze edelsteen helpt tegen vergiftigingen en brengt rust. Als je kind deze steen als maandsteen heeft, kan hij hem later gebruiken om controle te houden en rustig te blijven.

Advertentie

Maart: aquamarijn

De perfecte aquamarijn is blauw en daarom droegen zeelieden deze edelsteen vroeger vaak met zich mee. De aquamarijn zou ze beschermen tegen gevaren op zee. De steen geeft liefde en staat symbool voor hoop en gezondheid. In oude tijden legden ouders deze steen op de babykamer om hun kind gelukkig te maken en de pijn van doorkomende tandjes te verminderen.

Lees ook: Alles over baargoud

April: diamant

De naam diamant komt van het Griekse woord ‘adamas’, wat onoverwinnelijk betekent. Diamant staat symbool voor eeuwige liefde en wordt daarom vanaf de vijftiende eeuw vaak in verlovingsringen verwerkt. De stenen zijn keihard en geven je april-kind extra kracht als hij dat nodig heeft.

Mei: smaragd

Een smaragd is het meeste waard als hij puur groen van kleur is, maar dat is heel zeldzaam. De smaragd zou zijn eigenaar kunnen genezen van ziektes, is goed voor de ogen en verhoogt de vruchtbaarheid. Het is van oudsher ook de steen van het intellect. De Inca’s gaven smaragden aan baby’s voor wijsheid en leiderschap.

Juni: parel

Een parel komt uit een oester, tegenwoordig worden ze vaak gekweekt. Parels staan voor bescheidenheid, trouw én voor een gelukkig huwelijk. Baby’s die in oude tijden parels kregen, zouden een puur karakter krijgen en later eerlijke leiders worden.

Advertentie

Juli: robijn

De mooiste robijnen komen uit Birma en zijn rood met een blauwe ondertoon. Ze behoeden je voor ongeluk en brengen harmonie tussen mensen. Oude volkeren geloofden dat de steen van de zon afkomstig was. Als baby kreeg de Britse prins William een robijn op zijn kleding genaaid, omdat het hem een eerlijke koning zou maken die toegewijd is aan zijn taak.

Augustus: peridoot

Deze edelsteen is limoengroen en wordt gevormd in vulkanen. Piraten gebruikten hem als amulet tegen het kwaad of tegen betovering. Kinderen werden met de peridoot gezegend om helder te blijven denken. De peridoot zou ook de kracht van geneesmiddelen vergroten.

September: saffier

Saffieren zijn er in allerlei tinten blauw. Heksen en priesters droegen deze steen om de toekomst te voorspellen. Als de eigenaar zich misdraagt, zou de saffier zijn glans verliezen. De blauwe kleur van de steen heeft een kalmerende werking. September-kinderen hebben een geboortesteen die voor integriteit en het steunen van geliefden staat.

Oktober: opaal

Opaal staat voor hoop, onschuld en reinheid. De oude Grieken geloofden dat de opaal zijn drager onzichtbaar kon maken als dat nodig was. In de middeleeuwen droegen vrouwen opalen in hun haar om blond te blijven. De steen zou geluk brengen en oktober-kinderen zouden dankzij de steen goed weerbaar zijn en positief kunnen blijven bij tegenslag.

November: topaas

De topaas heeft de meeste genezende krachten van alle edelstenen. Topaas zou helpen met slapen en je kunnen kalmeren. Ook zou de steen krankzinnigheid en astma genezen. Wie in de maand van de topaas geboren wordt, zou extravert en intelligent zijn.

December: turkoois

Turkoois zou uit de hemel komen en goddelijk zijn. De Azteken dachten dat een baby die deze steen cadeau kreeg, voorspoed bracht aan zijn hele familie. De steen zou energie geven en helpen jezelf te accepteren zoals je bent.

Oud genoeg?

Als je een geboortesteen voor je kind koopt als amulet, let dan wel goed op of je kind al oud genoeg is om dit sieraad veilig te dragen en dat hij er bijvoorbeeld niet per ongeluk in kan stikken. Sommige edelstenen-liefhebbers geloven bovendien dat bepaalde stenen nog te krachtig zijn voor jonge kinderen.

Tip: Hier vind je alle soorten edelstenen, van amethist tot turkoois.

Benieuwd naar de horoscoop van je kind? Klik hier voor filmpjes over alle sterrenbeelden met meer uitleg.

Bron: Babiesonline en Informatiecentrum van de Federatie Goud & Zilver  – Beeld: GettyImages

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu