Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zwanger? Je navel verklapt het geslacht van je baby

Heb je een puntbuik of draag je je buik hoog? Dit zijn voorbeelden van klassieke bakerpraatjes die zouden voorspellen of je een jongen of meisje krijgt. Een Australische verloskundige heeft een wel heel bijzondere theorie, zij beweert dat ze aan de navel van een zwangere vrouw kan zien wat het geslacht van de baby is.

Advertentie

Navelstaren

De Australische Jess McLeod is zwanger en onlangs was ze voor controle bij de verloskundige. Die vroeg aan Jess of ze al wist of ze een jongetje of meisje verwacht. Jess heeft besloten zich te laten verrassen, maar de verloskundige zei dat zij het al wist. Zij beweert namelijk dat je dit aan de navel van een zwangere vrouw kunt zien: als het een jongen is, vormt de navel samen met twee (denkbeeldige) ogen een vrolijk gezicht. Lijkt het meer op een ernstig gezicht, dan krijg je een meisje.’ Lees meer: Geslachtsbepaling: krijg je een jongen of meisje?

Tip! Een voedingskussen helpt je lekker te slapen tijdens je zwangerschap. Je shopt ‘m via deze link.

Een meisje?

De navel van Jess (zie foto hieronder) zou op een meisje wijzen, maar of het klopt? Dat is nog even afwachten.

navel geslachtsbepaling

Advertentie

Proef op de som

De site Healthy Mummy besloot de theorie van de verloskundige te onderzoeken en vroeg haar lezers om foto’s van hun blote zwangere buik op te sturen. De 23 weken zwangere Alisa Nyquist deelde onderstaande foto. Duidelijk een lachend gezicht volgens de redactie, maar de echo zegt toch echt dat het een meisje wordt. Of staat haar een grote verrassing te wachten?

gender-reveal-of-baby-from-belly-button

Bij de zwangere Kirstie Anderson klopt de theorie weer wel. Duidelijk een ernstig gezicht en ja hoor, inmiddels heeft ze een dochter.

Kirstie-Anderson-pregnant-belly-wives-tale-re-gender-reveal

Advertentie

Klassieke bakerpraatjes

Betrouwbaar is deze theorie dus niet, maar dat geldt natuurlijk voor alle bakerpraatjes. Al is een beetje speculeren natuurlijk best leuk. Hier nog wat bakerpraatjes voor als je zwanger bent en een gokje wilt wagen (je hebt in elk geval gegarandeerd 50% kans dat het klopt…).

  • Heb je een puntbuik, dus je draagt je baby voor op je buik, dan krijg je volgens de praatjes een jongen. Heb je een ronde buik en kun je vanaf de achterkant zien dat je zwanger bent? Dan is het duidelijk een meisje.
  • Draag je je buik hoog? Het is een meisje! Tenminste volgens het bakerpraatje. Het laag dragen van je buik duidt op een jongen.
  • Ben je in het eerste trimester vaak misselijk? Dan is de kans groot dat je een meisje verwacht. Bij een jongen heb je de hele dag heel veel trek.
  • Niet misselijk, maar juist veel last van hoofdpijn? Duidelijk een jongen. Hetzelfde geldt trouwens voor kortademigheid.
  • Gek op fruit en chocolade? Een meisje, dat kan niet anders. Terwijl zin in zout eten wijst op een jongen.
Bron: Healtymummy.com / Beeld: Shutterstock