Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Een seksleven als ouders, hoe dan?

Vermoeidheid, kinderen die vroeg op zijn of ’s nachts wakker worden en sowieso bijna altijd in de buurt zijn: er een gezond seksleven op nahouden, is voor veel ouders een flinke uitdaging. Toch is het niet onmogelijk, zegt Ouders van Nu-expert, seksuoloog Eveline Stallaart.

In samenwerking met expert

Eveline Stallaart

Seksuoloog

Een seksleven na de geboorte van je kind

Als ouders heb je het soms zo druk met de kinderen en het gezinsleven dat de intimiteit soms ver te zoeken is. En dat komt dan niet ten goede aan je relatie, want daar is seks en intimiteit een belangrijk onderdeel van. Tijd voor actie dus.

Advertentie

Tip! Deze boeken kunnen je helpen om meer plezier in en tijd voor seks te krijgen

Seks en intimiteit

Als jullie beide tevreden zijn met af en toe een kus of een knuffel, dan is er niets aan de hand. Het gaat erom dat beide personen binnen de relatie tevreden zijn op dat vlak. Als de zin in seks niet vanzelf komt, maar jullie je seksleven weer willen oppakken of een van jullie twee niet tevreden is, is het goed om actie te ondernemen. Dit klinkt misschien niet zo sexy, maar echt, het is voor een goed doel. Vaak voelen koppels hun liefdesgevoel weer naar boven komen tijdens de seks. Er komt dan dopamine vrij, het stofje dat een geluksgevoel veroorzaakt. Seks is iets heel intiems, waarbij je jezelf letterlijk en figuurlijk blootgeeft. Het verbindt en maakt je relatie flexibeler. Uiteindelijk zorgt meer seks en intimiteit ervoor, dat veel stellen hun relatie zien verbeteren.

Tips om je seksleven een boost te geven

Is het hoog tijd om jullie seksleven een boost te geven? Hier wat handige tips. Realiseer je dat het tijd kost om je seksleven weer in balans te krijgen, maar: waar een wil is, is een weg.

  1. Kaart het aan bij je partner als je niet tevreden bent over jullie seksleven. En geef je partner omgekeerd de ruimte om erover te praten als hij of zij niet tevreden is. Communiceren is dè methode om (weer) nader tot elkaar te komen.
  2. Minder leuk om te horen maar essentieel: maak zin! In het begin van een relatie ontstaat seks vaak vanzelf, maar over het algemeen zal je later in je relatie zin moeten maken. Start bijvoorbeeld met een vurige (tong)zoen en dan zal je zien dat die opwinding vrij snel weer verschijnt.
  3. Kijk of het voor jullie werkt om seks in te plannen of juist niet. Vaak vinden mensen dit niet prettig en willen ze het spontaan houden. Maar soms is het nou eenmaal nodig, bijvoorbeeld als je jonge kinderen hebt en een drukke baan. Creëer gelegenheid om het samen gezellig te hebben. Plan een avondje uit of zet de televisie en jullie telefoons uit en maak het knus in huis, als de kinderen in bed liggen. Doe dingen die uiteindelijk in seks kunnen uitmonden.
  4. Denk eens na over wat je nodig hebt om (weer) zin te kunnen maken of krijgen, zodat seks niet meer als iets verplichts voelt. Neem bijvoorbeeld eens écht de tijd voor elkaar en verleng het voorspel. Kijk ook eens of er nieuwe dingen zijn, die jullie willen uitproberen. Praat open met elkaar om te kijken hoe jullie het elkaar beter naar de zin kunnen maken.
  5. Wees ook tijdens het vrijen helder naar elkaar over de wensen of verwachtingen. Op deze manier kunnen er een hoop leuke en nieuwe dingen ontstaan.
  6. En tot slot deze simpele, maar effectieve tip: tongzoenen!

Lees ook:

16 x zo overleeft jullie relatie het eerste jaar met baby

Zonder kind op vakantie: doen of niet?

 

Video: Rachel vraagt door: 'Hoe heeft het gezinsleven je relatie veranderd?'

Eveline Stallaart

Seksuoloog

Eveline Stallaart heeft haar eigen praktijk genaamd ESSH aan het Vondelpark in Amsterdam.Waar ze zelf ook werkzaam is als therapeute. In haar praktijk ziet ze mensen die problemen hebben op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties.

Daarnaast is ze vaste expert bij RTL Boulevard en Married at First Sight en is ze regelmatig te zien in verschillende andere tv-programma's waar ze vertelt vanuit haar expertise als seksuoloog. Eveline schrijft regelmatig voor verschillende magazines en heeft een eigen blog genaamd Oh Mama. Ook heeft ze een eigen sekstoy ontwikkelt: de L' Eve waarmee ze de drempel wil verlagen voor vrouwen om zichzelf seksueel te ontdekken. Eveline is brand ambassador voor EasyToys en heeft een wekelijkse vraagrubriek bij QMusic.

Lees meer over
Redactioneel – Offer- Kinderfiets

Kinderfiets

De prachtige Volare Melody fietsenreeks is van superieure kwaliteit
Shop nu