Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

11x simpele, maar bijzondere dingen om te doen in je baby's eerste jaar

Het eerste jaar met een kind gaat razendsnel. Het ene moment heb je een piepkleine baby in je handen en het andere moment blaast jouw kind één kaarsje uit. Alle reden dus om mooie herinneringen te maken en de mijlpalen vast te leggen in de babytijd. Ter inspiratie vind je hier een bucketlist met elf simpele, maar bijzondere dingen om te doen in het eerste jaar van je baby.

Advertentie
 1. Niets liever dan de mollige minihanden- en voeten van jouw baby. Om niet te vergeten hoe vreselijk schattig en klein ze zijn, kun je een mooie afdruk maken met inkt of gips. Leuk om ergens in huis te hangen of neer te zetten.
 2. Is er een gezelliger geluid in de wereld dan een lachende baby? Dacht het niet! Zorg er daarom voor dat je een opname maakt van jouw schaterende kind. Zo kun je het voor altijd terugluisteren.
 3. Heb je een bad? Ga gezellig samen met je kind badderen. En anders is samen douchen ook fijn. Het is niet alleen een intiem moment maar huid-op-huidcontact is ook nog eens goed voor je baby. Tip: maak een hydrofiele doek om de paar minuten nat in het warme water en leg deze over de rug van jouw baby. Zo blijft hij heerlijk warm.
  Lees ook: Hydrofiele luiers, waarom je niet zonder kunt
 4. Ga met je kind naar een kinderboerderij en laat zo alle dieren uit zijn boekjes tot leven komen. Tip: vergeet niet om je camera in de aanslag te houden!
 5. Schrijf elke mijlpaal op in een (online) dagboek. Voor je het weet, ben je het alweer vergeten. Leuk om dan af en toe eens terug te kunnen bladeren.
  Tip! Online babydagboek bijhouden met YourAppic
 6. Kan je kind al goed zelfstandig zitten? Hang een schommelzitje op in huis of de tuin en zet je kind erin. Wedden dat ‘ie er geen genoeg van krijgt.
 7. Kopieer de uitdrukkingen op het gezicht van jouw kind en doe de geluidjes die hij maakt na. Verbaasde blik in 3…2…1…
 8. Duik zelf eens op handen en knieën en ontdek samen met jouw kind wat jullie tegenkomen in huis. Handig om gelijk even te checken hoe babyproof jouw woning is.
  Tip! 7x dit moet je niet vergeten bij het babyproof maken van je huis
 9. Las jij vroeger het liefst Nijntje? Of was Rupsje Nooitgenoeg één van jouw lievelingsboeken? Welke het ook was, lees jouw favoriete boek voor aan jouw kind. Voor jezelf een trip down memorylane en voor je kind een heerlijk rustmoment.
 10. Baby’s vinden vaak alles wat geluid maakt het einde. Speel daarom eens samen met muziekinstrumenten. Hiervoor hoef je niet gelijk instrumenten aan te schaffen: een leeg rozijnendoosje met wat rijst erin doet prima dienst als sambabal.
  Lees ook: Waarom is muziek maken belangrijk voor een kind?
 11. Niet vergeten: zeg ‘ik hou van je’ tegen je kind. Zo veel en zo vaak als je wilt.

Bron: Boredpanda – Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu