Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 geluiden waar baby’s van houden

In het begin is je baby zich niet zo bewust van de wereld om zich heen, maar al snel merkt hij geluiden op. Benieuwd waar baby’s graag naar luisteren, naast het stemgeluid van hun ouders? Lees snel verder of beluister de video hierboven.

Advertentie
 1. Babytalk
  Gekir, gelach, gehuil en gebrabbel: baby’s zijn dol op geluiden van andere baby’s. Ze vinden het fijn om naar te luisteren en reageren er ook op.
 2. Bubbels
  Een fascinerend geluid voor baby’s is het blazen van bubbels. Door met een rietje in een glas met water te blazen en heb je zo de aandacht van je baby te pakken.
 3. Hatsjoe!
  Nog een geluid waar baby’s snel van onder de indruk zijn: niezen. En dan het liefst het niezen en proesten van een andere baby. Denk aan zachte, schattige geluiden.
 4. Zee
  Water en zee geluiden werken rustgevend. Het geluid van stromend water werkt zelfs meditatief en maakt relaxed. Dat geldt niet alleen voor volwassenen maar ook zeker voor baby’s.
 5. Gepingel
  Tot slot doet ook het geluid van een piano het goed bij baby’s, en dan het liefst een speelgoed piano. Dit muziekinstrument voor kinderen laat vaak andere (hoge en vrolijke) noten horen. Het is een geluid waar baby’s geprikkeld door worden.

Voorzichtig met harde muziek

Tip: wist je dat het gehoor van kinderen gevoeliger is dan dat van volwassenen? Zet muziek daarom nooit harder dan het niveau waarop je nog met elkaar kunt praten.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop