Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Amerikaanse vrouw kiest bewust voor bevalling in het bos

Simpel gezegd zijn er in Nederland drie plekken waar je kunt bevallen: thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum. Het bos als locatie voor je bevalling, dat is vast en zeker nog nooit bij je opgekomen. Of lijkt het je stiekem wel wat?

Advertentie

Voor de Amerikaanse Amy Hammond stond het vast: ze wilde een natuurlijke bevalling, maar dan wel nog een stap verder. Dat hield in: ver van de bewoonde wereld en op een rustgevende plek. Daarom kwam ze op het idee om haar kind in het bos ter wereld te brengen.

Born in the wild

Haar specifieke bevallingswens kwam overigens niet uit de lucht vallen. In het programma Born in the wild, dat in 2015 door de Amerikaanse tv-zender Lifetime werd uitgezonden, bevielen ook andere vrouwen in het bos, vaak honderden kilometers verwijderd van een ziekenhuis.

Wel assistentie

‘Ik ben het meest ontspannen als ik in de natuur ben. Als ik angstig zou zijn geweest om in het bos te bevallen, had ik het nooit gedaan. Helemaal alleen was Amy niet toen ze in een tent beviel van haar zoon. Ook twee verloskundigen waren bij de bevalling aanwezig. Daarnaast hadden ze een satelliettelefoon bij zich, mocht het toch verkeerd gaan.

Kritische geluiden

Niet iedereen reageert overigens enthousiast op het verhaal van Amy. Zo waarschuwt de Amerikaanse gynaecoloog Lisa Masterson ouders over bevallen zo ver weg van de samenleving. ‘Er kunnen noodsituaties ontstaan waarbij je direct moet handelen. Als je dan honderden kilometers verwijderd bent van een ziekenhuis, kan dat zowel moeder als kind in gevaar brengen.’

Advertentie

Goede afloop

Gelukkig is het voor Amy goed afgelopen. Ze is destijds bevallen van een gezonde zoon van 7 pond met de naam Levi Silas.

Bron: Little Things 

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu