Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby ’loopt’ al enkele minuten na geboorte

Bijzonder babynieuws: in Brazilië is er een meisje geboren dat vlak na haar geboorte al haar eerste stapjes zet. Inmiddels is de video al meer dan 75 miljoen keer bekeken en wordt het meisje een ’wonderbaby’ genoemd.

Advertentie

‘Goede genade’

In het filmpje is te zien hoe de pasgeboren baby leunt op de arm van de verloskundige, terwijl ze haar ene voet voor de andere zet. ‘Oh mijn god, het meisje loopt. Goede genade!’, roept iemand in het Portugees op de achtergrond.

Testen van reflex

Het ziet er natuurlijk nogal bijzonder uit, zo’n lopende baby. Toch gaat het hier zeker niet om een ‘wonderbaby’. Wat je ziet is dat de verloskundigen de baby overeind houden en deze stimuleren om iets naar voren te bewegen. Op die manier kunnen ze het loopreflex van de baby testen. Wat je ziet is dus eigenlijk niet meer dan een reflexbeweging van de baby.

Vanaf welke leeftijd leert een kind lopen?

Een kind probeert ongeveer na 7 maanden te staan, leunend tegen objecten of zich vasthouden aan een arm of been. Zo rond zijn eerste verjaardag kan hij meestal al los staan.

Leren staan lukt overigens het best op blote voeten. Dan heeft hij ’grip’ met zijn tenen en oefent hij de voetspieren. Op sokken is het al gauw te glad. Als het koud is, kun je hem sokjes met antislipzooltjes of soepele slofjes aantrekken.

Advertentie

Auteur: Marjolein Schel – Bron: India – Beeld: Facebook

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website