Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit gebeurt er in je lichaam als je bevalt

Om geboren te worden legt je baby een weg af langs je baarmoederhals, bekken en verder naar buiten. Deze animatievideo laat stap voor stap zien hoe dat gaat.

Advertentie

Zoals je in deze video ziet bestaat een bevalling uit verschillende fases. Het duidelijkst zijn de ontsluitingsfase, waarbij de baarmoeder steeds verder opengaat, en de uitdrijvingsfase: je hebt dan volledige ontsluiting en krijgt persweeën, die je baby naar buiten bewegen.

Door het geboortekanaal

Om door het geboortekanaal te komen moet je baby zijn achterhoofd naar voren draaien (richting jouw buik) en zijn kin op zijn borst leggen. Zo past hij mooi onder het schaambeen door. Daarna zie je bij elke wee iets meer van het hoofdje. Als het hoofdje eenmaal geboren is draait je baby zijn gezicht terug naar opzij, zodat ook de schouders ruimte hebben om naar buiten te kunnen. Als die zijn geboren volgt de rest van het lijfje vanzelf.

Fontanellen

Wist je dat de schedel van een pasgeboren baby niet helemaal gesloten is? Tussen de schedelplaten zitten openingen, zodat ze tijdens de geboorte iets over elkaar heen kunnen schuiven. Het hoofdje wordt zo kleiner en past zich aan aan de vorm van het geboortekanaal, waardoor het er makkelijker door kan. Deze openingen worden de fontanellen genoemd. Eén zit in het midden bovenop het hoofd en eentje op het achterhoofd. De fontanellen geven de hersenen van de baby ook de ruimte om te groeien.

Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu