Video: This is the proof that kids are so dramatic

Filmpje laat zien hoe gevoelig een baby is voor de reactie van zijn ouders

Dat kinderen gevoelig zijn voor de reactie en emoties van hun ouders is bekend. Maar in dit filmpje wordt dat wel op een heel grappige manier zichtbaar.

Veel ouders kunnen zich wel een moment herinneren dat ze per ongeluk het hoofdje van hun baby tegen de deurpost of muur hebben gestoten. In dit filmpje gebeurt dat niet écht. Deze ouders doen alsof, met hun kindjes van nog geen jaar oud op de arm. De ouders kloppen met hun hand op de deur, maar troosten de baby vervolgens wel, alsof ze net zijn hoofd hebben gestoten.

Advertentie

Lees ook: 10x EHBO-tips die elke ouder moet kennen

Primaire reactie

En wat gebeurt er? Alle baby’s reageren alsof ze daadwerkelijk hun hoofd hebben gestoten en beginnen flink te huilen. Terwijl ze dus helemaal geen pijn hebben. Ze reageren puur op het gedrag van hun ouders. Het is bekend dat hoe jonger het kind is, hoe meer primair het zal reageren. Stoten betekent huilen. Maar een troostende ouder, betekent dus blijkbaar ook huilen… Door je kind niet alleen te troosten, maar ook uit te leggen wat er gebeurd is, leer je je kind automatisch hoe hij zich later zelf kan geruststellen.

Bron: You Tube