Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze grappige Disney-serie laat de eerste jongensprinses zien, compleet met borsthaar

Wie zegt dat alleen meisjes prinsessen kunnen spelen? De Disney-animatieserie 'Star vs. de Kracht van het Kwaad' doorbreekt dit vooroordeel en laat een jongen schitteren als prinses.

Advertentie

En daarmee heeft de serie een primeur te pakken: het is de eerste Disney-productie waarin een jongen een prinses speelt.

Prinses Turdina

In een van de afleveringen neemt Marco Diaz, een van de hoofdrolspelers in de serie, de identiteit van prinses Turdina aan. Hij wil zo de school beschermen tegen de slechte directrice Ms. Heinous.

Geen meisje

Marco’s plannetje lijkt te werken totdat Ms. Heinous op school komt en onthult dat Marco een jongen is en geen prinses. Haar bewijs? Een haar op zijn borst. Marco geeft daarna toe inderdaad een jongen te zijn, maar vraag zich af wat dat uitmaakt. Hij krijgt daarbij steun van het publiek dat alleen meisjes een prinses kunnen zijn.

Inspirerend

‘Wat maakt het uit of hij een jongen is?’ vraagt een van de prinsessen. ‘Hij mag een prinses zijn, als hij dat wil,’ zegt een ander. Niet veel later roept het hele publiek: ‘Vrije wil!’ Met deze inspirerende aflevering maakt Disney een statement dat het niet uitmaakt of je een jongen of meisje bent: je kunt zijn, wie je wilt zijn.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Huffington Post