Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jongetje kan eindelijk zijn moeder weer knuffelen na dubbele handtransplantatie

Zion Harvey (9) verloor op 2-jarige leeftijd zijn handen en voeten door een ernstige infectie. Als eerste kind ter wereld kreeg hij vorig jaar een dubbele handtransplantatie. Een jaar na de operatie is Zion weer gefilmd. Zijn handjes zijn meegegroeid én hij is gek op sport.

Vandaag de dag kan Zion honkbal spelen en tal van andere activiteiten doen, en dat allemaal dankzij een succesvolle handtransplantatie. Met zijn verhaal hopen hij en zijn moeder anderen te inspireren.

Advertentie

Niertransplantatie

Op 2-jarige leeftijd werd Zion het slachtoffer van een ernstige bacteriële infectie. Meerdere organen lieten het afweten, en de artsen zagen zich genoodzaakt zijn beide handen en onderbenen te amputeren. Slechts 2 jaar later stond zijn moeder Pattie een van haar nieren aan hem af. Ondertussen leerde de kleuter leven zonder handen en benen. Het verhaal van Zion bracht de artsen van het Children’s Hospital of Philadelphia op een idee: de jongen kon wel eens in aanmerking komen voor een handtransplantatie.

Complexe operatie

Op 8-jarige leeftijd kreeg Zion de handen en onderarmen van een donor. Maar liefst 40 medici waren betrokken bij de 10 uur durende operatie. Eerder kreeg de jongen al protheses voor zijn voeten. Zion groeit de komende jaren nog, en volgens de artsen zullen zijn nieuwe handen en onderarmen gewoon met hem meegroeien.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: USAToday