Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lief: deze bijzondere carpool karaoke doet je hart smelten

Vijftig moeders én vijftig kinderen met een extra chromosoom: dat zijn de hoofdrolspelers in deze carpool karaoke. De boodschap? Het is niet eng om een kind met syndroom van Down te hebben, het is juist een prachtig avontuur.

Advertentie

In de video zien we de vijftig moeders en hun kinderen playbacken op het nummer ‘A Thousand Years’ van Christina Perri. Mét gebarentaal.

Designer Genes

De moeders in de video zijn lid van de Facebookgroep ‘Designer Genes’, een groep voor ouders van kinderen met het Downsyndroom die zijn geboren in 2013/2014. Eén van de vrouwen die in de video te zien is, is de 44-jarige Angela Mui uit Schotland. Haar driejarige zoon Stephen heeft het Downsyndroom.

Prachtig avontuur

Aan The Huffington Post vertelt ze: ‘Ik doe mee met deze video omdat ik de houding tegenover Down wil veranderen. In Engeland laat 90 procent van de zwangere vrouwen haar kindje weghalen als ze erachter komt dat hij of zij dit syndroom heeft.’ En dat begrijpt ze niet. ‘Ik wil dat mensen weten dat het niet eng is om een kind met het Downsyndroom te hebben. Het is zelfs een prachtig avontuur, vol plezier, liefde en ja, soms wat uitdagingen. Net als bij ieder ander kind.’

Bron: The Sun. Beeld: YouTube

Advertentie

 

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier