Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lief: honden helpen autistische jongen over zijn leesangst heen

De 8-jarige Keaton Cook heeft door zijn autisme moeite met lezen en daardoor een achterstand in de klas. Toch is de jongen onlangs van zijn leesangst afgeholpen, en dat allemaal dankzij de twee dalmatiërs Dotty en Charlie.

Advertentie

Keaton heeft door zijn autisme vooral moeite met lezen. ‘Elke keer wanneer hij een boek opensloeg, raakte hij in paniek,’ vertelt zijn moeder Gemma (34) aan nieuwswebsite Inside Edition.

Hulphond

Toen de schoolpsycholoog tegen Gemma zei dat een hulphond misschien de oplossing was, kreeg ze een idee. ‘Voor een hulphond bestaan enorme wachtlijsten, maar thuis hebben we al twee honden waar Keaton een speciale band mee heeft.’

‘Mijn hart brak’

Gemma vertelde haar zoontje dat Dotty en Charlie dolgraag voorgelezen wilden worden. Keaton ging uiteindelijk overstag. ‘De honden kwamen rustig naar hem zitten, waardoor het echt leek alsof ze aan het luisteren waren. Zonder enige angst las Keaton de honden voor. Mijn hart brak toen ik het zag.’

Zesde zintuig

Het lezen gaat nu zelfs zó goed, dat Keaton om de avond een stukje voorleest aan de honden. ‘Het is alsof ze met z’n drieën een zesde zintuig hebben. De honden voelen aan wanneer hij een slechte dag heeft en helpen hem er echt doorheen,’ vertelt Gemma.

Advertentie

Keaton heeft moeite met het maken van vrienden, zegt zijn moeder, maar ‘gelukkig blijven de honden altijd zijn beste vrienden’.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Inside Edition 

Zwangerbox partnerpagina Teva (sudocrem en Inoli badolie) 2022

Teva (Sudocrem)

Bekijk de website