1. Bladerdeegboompjes
Deze kerstboompjes van bladerdeeg en knakworsten zijn lekker én zien er nog eens hartstikke kerstig uit.
Dit heb je nodig
Twee rollen vers bladerdeeg, blik knakworsten, een ei
Zo maak je het
- 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2
Steek met een vorm een aantal kerstbomen uit het bladerdeeg.
- 3
Leg de knakworsten neer op de boompjes.
- 4
Steek wederom een aantal boompjes uit het bladerdeeg en leg het deeg over de worstjes. Druk het bladerdeeg een beetje aan op de worstjes.
- 5
Breek en klop een ei en smeer de boompjes in met het geklutste ei.
- 6
Bak de boompjes zo'n 20 tot 25 minuten in de oven.
2. Sterrentosti's
Ook deze sterrentosti's zijn supermakkelijk te maken én vallen altijd in de smaak.
Dit heb je nodig
Snoeptomaatjes, witbrood, jong belegen kaas, ham, boter
Zo maak je het
- 1
Snijd de snoeptomaatjes in dunne plakjes. Leg op elk sneetje brood een plak kaas, tomaat, ham en dan weer kaas. Leg hier een sneetje brood bovenop.
- 2
Besmeer de buitenkanten met boter en bak in 4-5 min. goudbruin. Keer halverwege. Halveer de tosti's diagonaal en steek met een sterrensteker uit elke helft een ster.
3. Sneeuwpoppen
Deze sneeuwpoppen zijn misschien niet heel gezond, lekker zijn ze wel.
Dit heb je nodig
16 diepvries slagroomsoesjes (ontdooid), 8 marshmallows, 1 el extra grote kersthagel, 1 rode decoratiestift, 8 verse aardbeien, 2 el poedersuiker
Zo maak je het
- 1
Stapel twee slagroomsoesjes op elkaar en prik ze vast met een cocktailprikker. Rijg de marshmallows aan een kant van de rest van de cocktailprikkers en zorg dat de prikker er aan beide kanten uitkomt.
- 2
Prik met een cocktailprikker een gaatje op de plaats waar de ogen en neus moeten komen en steek hier de hagel in. Teken een mond met de decoratiestift. Prik de marshmallows op de soesjes met het gezichtje naar voren. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer en prik de onderkanten op de marshmallows. Bestrooi met poedersuiker.
4. Gezonde kerstboombroodjes
Omdat je niet alleen maar suikerbommen op tafel wilt hebben staan: deze kerstboombroodjes zijn hartstikke gezond en ook nog eens leuk om te zien.
Dit heb je nodig
4 sneetjes brood (volkoren, tarwe of spelt), halve komkommer, 4 el zuivelspread bieslook light, 2 snoeptomaatjes
Zo maak je het
- 1
Snijd uit elke snee brood een zo groot mogelijke kerstboom. Je kunt ook eventueel een kerstboom uitsteekvorm gebruiken.
- 2
Zet de komkommer met het snijvlak op een snijplank en houd met 1 hand vast. Schraap met een vork de groene schil van boven naar beneden zodat je een ribbelrand krijgt. Halveer de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakken.
- 3
Besmeer de kerstboombroodjes met de zuivelspread, laat de 'stam' vrij.
- 4
Beleg de broodjes met de plakken komkommer 'dakpansgewijs' in rijen van onder naar boven zodat alles bedekt is. Snijd eventueel voor het bovenste deel van de boom de plakken komkommer wat bij. Halveer de snoeptomaten en leg als een piek op het brood.
5. Kerstboomontbijtkoek of -brownie
Je kind zal spontaan beginnen te glunderen bij de aanblik van deze boompjes!
Dit heb je nodig
Ontbijtkoek of alle ingrediënten voor het maken van een brownie, doosje zuurstokken, eetbare stift of trekdrop, eetbare parels
Zo maak je het
- 1
Bak de brownie zoals aangegeven op de verpakking of haal de ontbijtkoek uit de verpakking. Snijd de brownie of ontbijtkoek in driehoeken.
- 2
Druk voorzichtig de zuurstokken in de ontbijtkoek of brownie.
- 3
Versier het met eetbare stift of trekdrop en parels.
6. Kiwikerstboom
Ga jij voor fruit als ontbijt? Dan is deze kiwikerstboom ongetwijfeld een dikke hit!
Dit heb je nodig
Kiwi's, aardbeien, een grote rechthoekige schaal
Zo maak je het
- 1
Schil de kiwi's en snijd de aardbeien in stukjes.
- 2
Leg ze in de vorm van een kerstboom op de schaal. De stam maak je van twee stukjes kiwischil, en de piek is het kroontje van de aardbei.
7. Bananenkerstmannen
Deze bananenkerstmannen zijn door het fruit prima als ontbijt te eten.
Dit heb je nodig
Bananen, grote en kleine marshmallows, aardbeien, (rode) smarties, chocoladehagelslag, lange satéprikkers
Zo maak je het
- 1
Snijd de bananen door de helft of door drieën, afhankelijk van de grootte, en prik ze op een satéprikker.
- 2
Prik daarbovenop een (deel van een) marshmallow, een aardbei en daarbovenop een kleine marshmallow.
- 3
Plak met eetbare lijm een smartie op de banaan als neus en twee hagelslagjes als ogen.
8. Kerstboomtoast
Deze zoete kerstbomen zijn superleuk voor het kerstontbijt.
Dit heb je nodig
Wit casinobrood, (aardbeien)jam, blauwe bessen, druiven
Zo maak je het
- 1
Snijd kerstbomen uit je sneeën brood.
- 2
Doe het brood in het tosti-apparaat of broodrooster.
- 3
Beleg de kerstboompjes met jam en 'plak' de zwarte bessen erop. Doe er een druif op als piek.
9. Kerstpannenkoekjes
Jummmm… Pannenkoeken als ontbijt!
Dit heb je nodig
(Kant en klare) dikke pannenkoekjes, poedersuiker, blauwe bessen, banaan, appel, bessen, evt. mini-pretzels, ronde chocoladesprinkels, wortel, slagroom, chocopasta
Zo maak je het
- 1
Bereid de pannenkoekjes zoals aangegeven op de verpakking.
- 2
Decoreer de pannenkoeken zoals op bovenstaande afbeelding. Een sneeuwpop maak je met ogen en knoopjes van blauwe bessen, stukjes appel als sjaal, een mond van chocoladesprinkels en een stukje wortel als neus. Voor een rendier beleg je de pannenkoek eerst met pindakaas of chocopasta, waarna je er plakjes banaan oplegt als ogen en pretzels als oren. Bij de kerstmanpannenkoek maak je de baard van bananenplakjes!
10. Croissantkerstboom
Deze kerstboom van croissantrollen is perfect voor de kerstbrunch.
Dit heb je nodig
Voor ongeveer 30 rolletjes: 1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants, 2 à 3 plakken ham, 5 plakjes chorizo, 4 à 5 plakken voorgesneden jonge kaas, 4 à 5 zongedroogde tomaatjes (in reepjes), handje pijnboompitten
Zo maak je het
- 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2
Het croissantdeeg bestaat uit driehoeken die met stippellijnen van elkaar af te halen zijn. Om een rol te kunnen maken laat je elke keer twee driehoeken aan elkaar zitten, zodat je een rechthoekige plak hebt. Alleen de verticale lijn snijd je door. Zo krijg je drie rechthoekige plakken.
- 3
Beleg de plak van links naar rechts met ham en kaas. Rol de plak nu strak op. Als het goed is heb je nu een rol van ongeveer 15 cm lang. (Zo niet, dan heb je de verkeerde kant opgerold.)
- 4
Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik. Leg even aan de kant. Beleg nu de tweede plak met kaas, chorizo en zongedroogde tomaten. Rol en snijd op dezelfde manier als de eerste. De laatste plak snijd je doormidden, de ene helft beleg je met ham en kaas en de andere met de chorizo.
- 5
Pak een bakplaat met bakpapier. Leg de rolletjes met de open kant naar boven in de vorm van een kerstboom. Plak ze goed tegen elkaar zodat je geen losse bollen hebt. Bestrooi met de pijnboompitten en schuif de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin beginnen te worden en gaar zijn. Serveer warm.
/fa045b633b484247b57868ad1edd7114/image.jpg)
/2651f32260a9415f98f5646616af9011/image.jpg)
/cc9947cc05704ba782eb739ecee37d90/image.jpg)
/fb3d4753a70f41e39ed670802ec63a68/image.jpg)
/e60318f78f5b498eb8435f42e577d943/image.jpg)
/deaadc2b3057420eacb38a689a0c8e81/image.jpg)