Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby in bad

16 originele jongensnamen met een mooie, hoopvolle betekenis

Ben je op zoek naar een leuke jongensnaam die niet alleen origineel is, maar ook een mooie hoopvolle en optimistische betekenis heeft? Grote kans dat dé naam in dit rijtje staat.

Advertentie
 1. Anwar

  Anwar is een klassieke, Arabische jongensnaam en betekent ‘lichtstralen’. En we weten allemaal: zonder licht, geen hoop.

 2. Messiah

  Een andere naam die voor een positieve toekomst staat, is Messiah. In het Hebreeuws betekent Messiah ‘gezalfde’ en de naam is ontleend aan het woord ‘messias’ dat bedoeld was om de toekomstige leider aan te duiden.

 3. Phoenix

  Phoenix is de vogel van de wedergeboorte (een feniks rijst uit zijn as) en draait helemaal om vernieuwing en nieuw leven. Het mag duidelijk zijn dat de naam Phoenix afkomstig is van dezelfde naam als de mythologische vogel.

 4. Von

  Von: een korte en lieve naam die goed past bij zo ongeveer alles. Deze babynaam heeft een Noorse oorsprong en betekent ‘hoop’.

  Advertentie

  Ook leuk: 15 bohemian babynamen die leuk zijn voor jongens én meisjes

 5. Arman

  Hoewel deze naam in Nederland niet bepaald in de top tien van babynamen staat, is hij enorm populair in Armenië en Bosnië en Herzegovina. De van Iraanse en Perzische afkomstige naam betekent ‘wens, verlangen, hoop’.

 6. Bodhi

  Oké, deze naam is niet super origineel, maar toch heel bijzonder. Een naam met een blik op de toekomst. Bodhi is een Sanskriet naam die ‘ontwaakt’ of ‘verlichting’ betekent, en wordt in de Verenigde Staten steeds populairder voor jongens.

 7. Beacon

  Een zonnestraal of het kleinste sprankje hoop dat alles goedkomt, dat is waar Beacon voor staat. Net als de uitdrukking ‘een baken van hoop’ vertegenwoordigt deze naam de kans dat er goede dingen onderweg zijn.

  Advertentie
 8. Lior

  Deze naam gaat over wat er mogelijk is. Hoe erg de dingen ook lijken, licht is de enige manier om het duister te verslaan. Lior is een moderne Hebreeuwse naam, wat ‘ik heb licht’ betekent.

  Lekker retro: 50x populaire babynamen uit de jaren ’70 die klaar zijn voor een comeback

 9. Kouki

  Kouki is een Japanse naam die bovenaan de lijst met jongensnamen in Japan staat. Kouki is hier niet zo gebruikelijk, al is het alleen maar vanwege de verwarring met ‘koekie’. Losjes kan de naam worden vertaald naar ‘licht en helderheid’ of ‘hoop’. Wel heel charmant en schattig!

 10. Javier

  Javier is afgeleid van de Spaanse achternaam Xavier. Het vertegenwoordigt het einde van het ene en het begin van het volgende. Xavier, en dus ook Javier, betekent ‘het nieuwe huis’.

 11. Rupert

  Als de toekomst er rooskleurig uitziet, is het moeilijk om niet hoopvol te zijn. Rupert is een vorm van Robert en afgeleid van het Duitse Hruodperht, dat is samengesteld van ‘hruod’, wat ‘roem’ betekent en ‘perht’, wat ‘helder’ betekent.

 12. Lumen

  Sommige mensen herkennen de naam Lumen misschien van de serie Dexter, maar de naam heeft ook andere associaties. Lumen is namelijk een Latijns woord dat is afgeleid van lūx, wat ‘licht’ betekent.

  Als je een unieke naam wil: 30x zeldzame babynamen met een mooie betekenis

 13. Uriah

  Uriah is ook een naam die het positieve oproept. Uriah is namelijk een oudtestamentische naam die uit het Hebreeuws komt en ‘God is mijn licht’ betekent.

 14. Cyrus

  Cyrus heeft meerdere betekenissen. Eén daarvan is de versie die van het Hebreeuwse ‘Koreish’ afstamt, dat een afgeleide was van de Perzische Khur, wat ‘de zon’ betekent.

 15. Herbert

  Een ouderwetse naam! Herbert is afgeleid van het oud-Engelse Herebeorht. Het is samengesteld van ‘here’, wat ‘leger’ betekent en beorht, wat ‘helder, eerlijk, wit’ betekent.

 16. Robin

  In Amerika noemen ze een roodborstlijster een ‘robin’, terwijl diezelfde naam in Engeland gebruikt wordt voor het roodborstje. En als de vogels terugkomen… is de lente begonnen! Daarom is Robin een andere naam die hoop oproept. Bang dat deze naam niet origineel genoeg is? No worries, in 2020 werden er maar 235 jongens (en meisjes) zo genoemd.

  Kort maar krachtig: De leukste babynamen met 3 letters

Bron: Café Mom – beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu