Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
raarste namen

'X AE A-XII, kom je eten?': dit zijn de raarste namen

Niets mis met een klassieke naam, maar deze ouders wilden toch echt iets originelers. Dat moeten we deze creatievelingen nageven: uniek is de naam van hun spruit in ieder geval wél. Dit zijn de raarste namen die ouders hun kroost hebben gegeven.

Advertentie

De raarste namen

X AE A-XII

De bekendste gekke babynaam van 2020 is X AE A-XII: zoontje van Teslabaas Elon Musk en zangeres Grimes. De naam was niet de eerste keuze van het stel, ze wilden hun kind eigenlijk X Æ A-12 noemen. Maar omdat Æ niet in het alfabet voorkomt en cijfers in namen niet worden geaccepteerd in de staat Californië, ging dat feestje niet door. Daarom is het nu X AE A-XII, wat je uitspreekt als Ex Ash A Twelve. Logisch.

Ook hilarisch: 16x de gekste namen die jullie ooit hebben gehoord

Jaloezie

Jaloezie wordt door velen niet gezien als een positieve emotie. Toch hebben Nederlandse ouders zich door deze gemoedstoestand laten inspireren voor de naam van hun kind.

Lockdown

De huidige pandemie blijkt een grote inspiratiebron te zijn voor sommige ouders. In India, waar een van de strengste lockdowns ter wereld werd gehouden, is er een kind geboren die de naam Lockdown heeft gekregen. De vader van het jongetje heeft goede associaties bij de naam, omdat de lockdown er is voor de veiligheid. ‘De lockdown is van nationaal belang en daarom hebben we besloten om ons kind Lockdown te noemen,’ aldus de vader.

Advertentie

Belofte

De ouders van Belofte hebben de lat nogal hoog gelegd. Want ja, slechte cijfers op het rapport terwijl je deze naam draagt, dat past niet helemaal.

Corona

Ooit dacht je bij het woord Corona aan een alcoholisch drankje. En mensen die een woordje Spaans spreken dachten misschien nog aan een kroon. Sinds 2020 heeft het woord een totaal andere betekenis gekregen. Toch heeft dat kersverse ouders van een tweeling er niet van weerhouden om een van hun pasgeboren baby’s dezelfde naam te geven als de afgelopen pandemie.

Sssst

Het is een woord dat we in Nederland nogal vaak tegen onze kinderen zeggen. Sssst, nu even stil zijn! Maar in het buitenland loopt er een kind rond met deze naam. Je schijnt Sssst uit te spreken als Forest, maar het valt te betwijfelen dat de juf dat in één keer goed zegt.

Tygrrr

De uitspraak van deze naam is niet per se gek, maar de spelling is op z’n minst origineel te noemen. Een ding is zeker: dit jongetje zal niet gauw in de klas komen te zitten met een naamgenoot.

Advertentie

Coviduvidapdap

De naam doet vermoeden dat er per ongeluk een kat over het toetsenbord is gelopen, maar het is toch een echte naam die aan een kind is gegeven. Coviduvidapdap is een combinatie van het welbekende virus én de hit ‘Dubidubidapdap’ van de Filipijnse acteur en zanger Willie Revillame.

Qut

In het buitenland levert de uitspraak van deze naam niet zoveel problemen op, maar in Nederland wordt er wel een wenkbrauw opgetrokken als Qut zich voorstelt.

Jonkvrouw

Wie zegt dat je van adel moet zijn om de naam Jonkvrouw te dragen? In 2014 hebben Nederlandse ouders hun spruit Jonkvrouw genoemd.

Babyboy

Ouders willen vaak dat hun kroost klein blijft. Met deze naam lukt dat in ieder geval wel: of hij nou vijftien, dertig of vijftig jaar is, hij blijft altijd Babyboy.

Ook hilarisch: 16x de grappigste namen die jullie ooit hebben gehoord

Espn

Sport is vaak een inspiratiebron voor (aanstaande) ouders. Sinds Max Verstappen wereldkampioen is, is de naam Max gestegen in de populaire namenlijst. Hetzelfde geldt voor Frenkie (met dank aan voetballer Frenkie de Jong). Maar je kind naar een sportzender vernoemen is toch andere koek.

Qinoa

Er was een tijd dat quinoa een populaire superfood was. Deze ouders hebben wellicht ingespeeld op deze trend. Of zou het een originelere variant van de populaire naam Noa zijn?

Paris-London

Waarom kiezen tussen je favoriete steden als je het ook kan combineren? Dat moeten de ouders van Paris-London gedacht hebben bij het kiezen van hun babynaam.

Servet

In 2014 kreeg een jongen de naam Servet. Daarvoor of daarna is deze naam nooit meer aan een baby gegeven.

Hoi

‘Hoi, ik ben Hoi.’ In ons land levert het voorstellen met deze naam verwarring op. In het buitenland is het woord ‘hoi’ geen begroeting, dat scheelt wellicht.

Lord-Seven-Angel

Met dubbele namen kun je al veel creatiever zijn. Maar deze ouders gaan nog een stap verder: zij gaven hun zoon drie namen. En ook nog in een unieke combinatie. We durven er wel op te gokken dat Lord-Seven-Angel geen naamgenoot in de klas heeft.

Lees ook: Welke namen zijn verboden in Nederland?

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Huffingtonpost, RTL Nieuws – Beeld: Getty Images

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapshemd

Zwangerschapshemd

Rekt 9 maanden met je mee
Vind je hier