Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderkamer inspiratie: ‘Mooi gaat bij mij voor praktisch’

Charlene wil geen hysterische kinderhoek in de woonkamer. Dus werden de kamers van Benja (3) en Eli (5) eclectische speelparadijzen.

Advertentie

Charlene (35, grafisch designer) en Gerwin (37, gymdocent) hebben twee zoons: Eli (5) en Benja (3). Ze wonen dicht bij het bos in een authentiek jarendertighuis in Veenendaal. Je kunt Charlene volgen via secretsalt_studio.

Niet zo slim die vloer

‘Ik hou van mooie dingen maken: ik was modeontwerper en tegenwoordig werk ik voor mezelf en ontwerp ik onder andere logo’s en uniek drukwerk zoals trouw- en geboortekaartjes. Maar ik vind het ook fijn om bezig te zijn met interieur. Eigenlijk met alles wat met vormen, kleuren en composities te maken heeft.

Zo zag ik bij het binnen stappen van ons nieuwe huis drie jaar geleden ook meteen voor me hoe het eruit moest komen te zien. De oude elementen, zoals het glas in lood, wilde ik behouden en combineren met een moderne sfeer; een gietvloer.

Prachtig, alleen niet zo praktisch met twee kleine jongens; elk koekkruimeltje zie je liggen. Ik moet meerdere keren per dag de stoffer en blik pakken om de vloer netjes te houden. Het was misschien slimmer geweest om niet te kiezen voor een lichte, effen tint, maar voor een met een vleug erin, zodat je inderdaad niet álles ziet liggen.

Advertentie

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Moeder met kinderen - mobiel

Bekijk ook: Kinderkamer inspiratie: ‘Ik verander elke week wel iets aan hun kamer’

En dan weer fijn de kast in

Maar: mooi gaat bij mij voor praktisch. Dat is ook de reden dat ik liever geen speelhoek in de woonkamer wil; dan hoef ik niet altijd tegen zo’n hysterisch geheel aan te kijken. Een ander voordeel is dat de jongens overal in huis spelen. Ze pakken gewoon wat ze willen uit de kast in de woonkamer die vol staat met hun spullen, en kiezen een plekje.

Advertentie

Laat ze de hele dag maar lekker meters file maken over de bank, onder de tafel of waar dan ook. Daarna gaat het weer fijn de kast in. Een uitzondering maak ik voor tekeningen. Daar zijn ze zo trots op dat die altijd een mooi plekje in de keuken krijgen.

Lees ook: Rommelkonten opgelet: 11x speelgoed opbergen doe je zo

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Het verhaal doorvertellen

In de kamers van de jongens staat het speelgoed wel voor het grijpen. Daar zijn het kinderkamers voor. In Benja’s kamer staan ook een aantal dierbare items van familieleden die er niet meer zijn: een krukje van mijn oma, het schaakbord van Gerwins opa, en op een pronkplek de stenen vis die op een kastje stond in de hal bij mijn Indische oma.

Als kind vond ik die al mooi en nu kan ik het verhaal doorvertellen aan mijn kinderen. Op die manier krijgt het huis een uniek karakter en maken we samen weer nieuwe verhalen.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Nienke van Denderen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shop in de stijl van het kamertje:

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu