Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kamertje
door

Kinderkamer inspiratie: de groene babykamer van Otis

Van ruilen komt helemaal geen huilen. Otis kreeg er een prachtige circulaire kamer door.

Advertentie

Marianne (35, eigenaar kinderkamerontwerpbureau Van der Zebra en docent) en Marcel (47) hebben dochter Juno (3) en zoon Otis (1,5). Marianne is zwanger van de derde. Ze wonen in Zwolle.

‘Toen ik zwanger was van Otis, hoefde ik niet veel aan de babykamer te veranderen om er een jongenskamer van te maken. Daar had ik namelijk bij de eerste al over nagedacht. Ik hou van duurzaamheid en vanuit dat oogpunt heb ik het kamertje ontworpen. En dan bedoel ik niet alleen dat ik graag winkel bij de kringloop, maar meer dat ik kijk hoe ik een kamer circulair kan inrichten. Ik kijk naar wat we al in huis hebben, wat ik kan hergebruiken, wat we in de familie hebben of dat ik iets kan ruilen met iemand. Zo stel ik een uniek kamertje samen met spullen die op dat moment nodig zijn. Door een kleine aanpassing, zoals de verhoogde en verdiepte commode of een lik verf op de meubels en accessoires, wordt het alsnog een geheel.

babykamer
Krukje en deken (privébezit), draakjes (jellycat), kussen (wehkamp), krokodil (plan-toys.nl), ledikant (privébezit), monster (ikea), egel (wheelybug).

Voor de kamer van Otis hebben we eigenlijk alleen de roze muur oranje geverfd en het magneetbord boven de commode ontdaan van de roze bloemen. In het vloerkleed zit nog wel wat roze, maar ik denk niet dat Otis zich daaraan stoort, haha! Daarbij hou ik gewoon van roze. De vakkenkast staat hoog op de nominatielijst om vervangen te worden. Ik zou hem graag ruilen voor een oude linnen- of boekenkast met meer ziel. Tegelijk is hij wel handig voor het bakkensysteem waarmee ik kleertjes rouleer.

Advertentie

babykamer
Kleed (ikea), commode (VanderZebra.nl), aankleedkussenhoes (Kitsch Kitchen), wasbare luiers (totsbots.com), racebaan (waytoplay.toys), lego opbergdoos (Lego), muursticker (KekAmsterdam.com), kaart groen mannetje (Johan Kuipers via kuiperscreaties.nl).

Ook weer in het kader van duurzaamheid rouleren er bij ons in de familie en vriendenkring dozen met kleertjes in allerlei maten. Als Otis uit een maat is gegroeid, gaat die in een bak om door te geven en pak ik de bak met kleren in een grotere maat erbij. Zo hoef ik nooit veel te kopen en het is altijd weer een verrassing wat voor leuks er in de nieuwe bak zit. De vensterbank is de favoriete plek in huis van de kinderen. Je hebt er perfect zicht op het treinstation waar we tegenover wonen. Doordat het huis goed is geïsoleerd, hebben we er geen geluidsoverlast van. En als de kinderen de treinen willen horen, zetten we het raam open. Leuker dan televisiekijken!’

babykamer
Stoel (ikea), pinguïn (WNF), verfkrijtjes (ooly.com).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, fotografie:  Anke Leunissen, styling: Kim de Groot

Advertentie

 

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier