Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderkamertje met behang met vossen

Kinderkamer inspiratie: ‘Nieuw behang maakt alles ineens anders’

Angelique (37, administratief medewerker) en Sander (37, manager logistiek warehouse) hebben twee kinderen: Kiki Roos (5) en Kasper (2). Ze wonen in een rijtjeshuis in een nieuwe wijk bij Helmond. Angelique heeft een goeie versiertruc voor de kamers: regelmatig wisselen van behang.

Advertentie

Altijd licht

‘Zes jaar geleden viel ik als een blok voor de lichtinval. Doordat ons huis op het zuiden ligt, is het binnen altijd licht. Dat geeft me zo veel energie. Dit was het huis waar we een gezin in konden worden. Op dat moment was ik zwanger, inmiddels zijn we met z’n vieren.

Goede basis

Ik vind het heerlijk om in de kinderkamers te rommelen. Het is zo leuk om te zien hoe makkelijk je de sfeer van een kamer aanpast als de basis goed is. Vooral behang heeft impact. Ook wanneer verder alles hetzelfde blijft, is het met nieuw behang in één keer anders. Daar wissel ik dan ook regelmatig mee. Niet omdat ik het ‘oude’ zat ben, meer omdat er zo veel moois is. En tja, als ik dan iets heb gezien waar ik helemaal weg van ben, dan móét ik het hebben.

Lichte kamer, donker behang

Kasper is aan z’n tweede behang en Kiki Roos zelfs al aan haar vierde. Ze hebben nu allebei vrij donker behang; het zijn heel lichte kamers, zo creëer je alsnog een knusse sfeer. De andere muren hoef ik gelukkig niet steeds te schilderen als ik het behang aanpas. Ik heb bewust gekozen voor een neutrale kleur verf die overal bij past. Eigenlijk verander ik vooral wat kussens en eventueel een kleed.

Advertentie

Lees ook: Dit moet je weten over kleur in de babykamer

Kinderkamertje met behang met vossen
Behang (photowall) tijgertas (Kwantum) poster (poster store) bed (Ikea) dekbedovertrek (Wehkamp) gestreepte knuffel (Done by deer) radijsknuffel (Mud in may) rode lamp (Hay via mudinmay.com) plastic dieren (Beekse bergen) kleed (WestwingNow)

Veranderdrang

Ook de rest van het huis leent zich perfect voor behang; er zijn veel kleine muren die met opvallend behang veel impact maken. Zo’n wand springt er dan ineens echt uit. En met mijn veranderdrang is het fijn dat het maar een paar banen behang zijn. We hebben laatst ook onze slaapkamer en het tv-muurtje in de woonkamer weer laten behangen.

Good Vibes Only poster en kimono aan behangmuur
Behang (Photowall) poster (Poster store) kimono (de kleine parade) trommel (Søstrene Grene) mandjes (kringloop)

Shop in de stijl van het kamertje:

Kindvriendelijk

Hoewel ons huis kindvriendelijk is, hebben Kiki Roos en Kasper geen eigen speelhoek. Ik word onrustig van al dat speelgoed in het zicht. In plaats daarvan hebben we in de gang een kast met bakken speelgoed staan. Ze mogen van mij alles uit de kast trekken en er overal in huis mee spelen. De salontafel kan aan de kant, geen probleem. Er mag aan tafel geknutseld en gekleurd worden. Dat zie je, de tafel ziet er inmiddels niet meer uit en dat is oké.

Advertentie

stoel in kinderkamer en kinderrugzak aan muur
Behang (photowall) tijgertas (Kwantum) bed (Ikea) dekbedovertrek (Wehkamp) 

De kast in

Maar op een gegeven moment gaat alles weer terug de kast in en hoef ik er niet tegenaan te kijken. Het enige wat mag blijven staan als de kinderen naar bed zijn, is het Wobbel board. Dat heb ik uitgezocht op z’n looks en de kleur matcht prachtig bij de bank. Dat kan ik aan, haha.’

Kind bij aanrecht in houten keuken met stenen blad

Je kunt Angelique volgen op Instagram via lieks_home.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu