Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hailey


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Hailey

Deze naam werd in 2022 aan 312 meisjes gegeven.

De naam Hailey komt nog niet zo lang voor in Nederland. Vanaf de jaren 90 duikt de naam op, sindsdien loopt de populariteit rap op. Tegenwoordig staat Hailey in de top 50 van meisjesnamen, jaarlijks opgesteld door de de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die de namen van pasgeborenen registreert. Hailey concurreert met namen als Lynn, Fien, Isa, Roos en Julie.

Populariteit in het buitenland

Hailey is een internationale naam en komt dus in andere landen ook voor, zoals in Zweden, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Toch is Hailey nergens populairder dan in ons land.

Herkomst van de naam Hailey

Engelse namen, Scandinavische namen, Topografische namen

Betekenis van de naam Hailey

Hooiweide, woonachtig in een afgelegen valei of hoek, held

Wetenswaardigheden over de naam Hailey

Hailey stamt af van Hayley. Deze naam is weer afgeleid van de Oud-Engelse achternaam Hale of Hales. Het betekent ‘woonachtig in een afgelegen valei of hoek’. Volgens een andere verklaring komt Hayley van een Engels dorpje met deze naam. In dit geval betekent de naam ‘hooiweide’: ‘hooi’ komt van Hay en ‘weide’ van ley. Hayley zou ook nog kunnen afstammen van het Oudnoorse woord heala, wat ‘held’ betekent.

Weetjes

Model Hailey Bieber is niet alleen een stijlicoon, maar inspireert ook met haar naam. Sinds zij wereldwijd in de spotlight staat, heeft ze ook haar naam Hailey op de kaart gezet.

Namen die lijken op Hailey

Ashley   Charley   Marley   Riley   Kimberley  

Inspiratie

Lynn   Fien   Isa   Roos   Julie   Livia   Fenna   Fleur   Lieke  

Ouders van Nu product – Van baby tot peuter

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden

€27,50
Bestel nu