Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lauren


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Lauren

In 2021 kregen 458 meisjes deze naam.

Deze meisjesnaam komt relatief kort voor in Nederland. In de jaren 80 werd Lauren in ons land ‘ontdekt’, al duurde het nog even voordat de naam echt geliefd werd. Vanaf 2010 is Lauren snel populairder geworden. Inmiddels staat de naam in de top 30 van meisjesnamen die jaarlijks wordt opgesteld door de SVB. Daar staat Lauren tussen meisjesnamen als Emily, Eva, Nina, Maeve en Lina.

Populariteit in het buitenland

Lauren komt in met name Engelstalige landen voor zoals in Schotland, Ierland, Engeland en de Verenigde Staten. In sommige van deze landen is Lauren ook een jongensnaam. In Frankrijk komt Lauren ook voor als voornaam, maar een stuk minder vaak.

Herkomst van de naam Lauren

Engelse namen, Latijnse namen

Betekenis van de naam Lauren

Uit Laurentum, de gelauwerde

Wetenswaardigheden over de naam Lauren

De naam Lauren is afgeleid van Laurentius, een Latijnse naam die ‘uit Laurentum’ betekent. Laurentum was in de Romeinse oudheid een stad in Latium. Ook wordt Lauren in verband gebracht met laurier. In dat geval betekent de naam ‘de gelauwerde’.

Weetjes

Lauren kreeg een flinke boost in populariteit dankzij de realityster Lauren Conrad die vanaf 2004 succes had met de MTV-series Laguna Beach en The Hills. Andere bekende naamdragers zijn de Nederlandse presentatrice Lauren Verster en de Amerikaanse actrice Lauren Bacall.

Namen die lijken op Lauren

Laura   Laure   Laurel   Laurens  

Inspiratie

Anna   Eva   Julia   Lisa   Tess   Yara