Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sofie


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Sofie

In 2022 kregen 332 meisjes deze naam.

Sofie komt vanaf de jaren 70 voor in ons land, maar toen was de naam nog erg zeldzaam. Het duurde even voordat ouders deze meisjesnaam ontdekten: pas vanaf eind jaren 90 klom Sofie écht op in de namenlijst. Inmiddels is het een heel geliefde naam en staat Sofie steevast in de top 50, waar de naam concurreert met namen als Mia, Sofia, Lieke, Fleur en Isa.

Populariteit in het buitenland

Nederlandse ouders zijn niet de enigen die dol zijn op de naam Sofie. Ook in België, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Duitsland is het een geliefde naam.

Herkomst van de naam Sofie

Franse namen, Griekse namen, Internationaal overige namen

Betekenis van de naam Sofie

Wijsheid, heilige wijsheid

Wetenswaardigheden over de naam Sofie

Sofie is een Franse variant van Sophia. Deze Griekse naam betekent ‘(levens)wijsheid’. Voorheen werd de term hagia sophia (‘heilige wijsheid’) gebruikt om Christus te omschrijven. Uiteindelijk werd het ook een naam voor vrouwen en een heiligennaam. Doordat het een heiligennaam werd, verspreidde de naam zich wereldwijd.

Weetjes

In Engelssprekende landen wordt Sofie vaker geschreven als Sophie. In Nederland wordt Sofie ook vaak afgekort tot Soof. Een BN’er met deze naam is presentatrice Sofie van den Enk.

Namen die lijken op Sofie

Sofia   Sophia   Sophie   Ann-Sophie  

Inspiratie

Daphne   Fleur   Lena   Milou   Nina   Zoë   Mia   Lieke   Isa  

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website