Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

VajènGeslacht

Meisje

Populariteit van de naam Vajèn

In 2022 kregen 74 meisjes deze naam.

Vajèn komt pas vanaf 2005 voor in ons land als voornaam. In de laatste jaren wordt de naam rap populairder: in 2011 werden er slechts twee meisjes met de naam Vajèn, een jaar later waren dat er al 175. In 2021 kwamen er 91 meisjes met deze naam ter wereld.

Populariteit in het buitenland

De naam Vajèn komt in het buitenland nauwelijks voor, al is het in landen als Duitsland en de Verenigde Staten wel een achternaam. In het Sloveens betekent dit woord 'wennen'. Er zijn ook spellingsvarianten van de naam, zoals: Fayèn, Fayenne, Vajènne, Vayen en Vayèn.

Herkomst van de naam Vajèn

Nederlands

Betekenis van de naam Vajèn

Wennen, vertrouwen, geloof, sterk, gezond

Wetenswaardigheden over de naam Vajèn

Vajèn is een relatief nieuwe meisjesnaam. Het is niet duidelijk waar de naam afkomstig van is: waarschijnlijk is het een zelfverzonnen naam. Mogelijk is het afgeleid van meisjesnamen als Fiene en Vienna. In het Nederlands is er geen specifieke betekenis voor Vajèn, maar het wordt wel in verband gebracht met woorden als 'vertrouwen', 'geloof', 'sterk' en 'gezond'.

Leuk weetje: de Nederlandse zangeres en musicalster Vajèn van den Bosch was de meest vernoemde persoon van 2012. Dankzij haar bekendheid door The Voice Kids zijn er dus heel wat meer meisjes met de naam Vajèn ter wereld gekomen. De zangeres gaf aan dat haar moeder de naam zelf heeft bedacht. Vajèns moeder was op zoek naar een unieke naam die mooi klinkt.

Namen die lijken op Vajèn

Valérie Valentina

Inspiratie

Cato Lina Luna Nova
Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu