Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
boswandeling

10x de leukste boswandelingen met kinderen

Of het nu zomer of winter is, in het bos is het altijd fijn. Om te spelen, te wandelen of gewoon lekker een frisse neus te halen. Hier tien geweldige locaties voor een boswandeling met het hele gezin. Dus laarzen aan en gaan!

Advertentie
 1. De Waterleidingduinen

  Waterleiding Duinen
  Tussen Zandvoort en Noordwijk liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Speciaal voor kinderen zijn er leuke GPS-wandelingen uitgezet met opdrachten voor onderweg. Liever buiten de paden struinen? Dat mag hier ook, dus voor ieder wat wils. Na afloop van de wandeling kun je terecht bij Boshut ’t Panneland voor een warme chocomel of bij restaurant Vogelensangh voor een fijn etentje met het hele gezin.

 2. Het Kabouterpad

  kabouterpad
  Door de bossen van het Bentwoud (bij Zoetermeer) kronkelt een Kabouterpad. Bij Restaurant Roest op de golfbaan ligt een gevulde knapzak en een heuse puntmuts klaar om de route als een echte kabouter te kunnen lopen. Met het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek met opdrachten voor onderweg ga je op zoek naar echte kaboutersporen. Als dat geen avontuur wordt…

 3. Het Panbos

  Panbos
  De Pan van Persijn, ook wel het Panbos genoemd, is een heerlijke wandel- en speelplek in Katwijk. Volg het natuurpad, de ontdekroute, de speurneuzenroute of de spelletjesroute. Ben je uitgewandeld? Stop dan even bij Restaurant het Panbos om iets te eten of te drinken.

 4. Het speelbospad

  speelbospad
  Vanuit bezoekerscentrum De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal kun je verschillende leuke kinderroutes doen. Als hulpboswachter op zoek naar kriebelbeestjes of wandelen over het kabouterpad. Daar krijg je trek van en daar weten ze bij Buitengewoon Lekker (bij het buitencentrum) wel raad mee: de huisgemaakte lekkernijen zijn onweerstaanbaar.

  Advertentie
 5. De Veluwe Specialist

  Veluwe Specialist
  Vindt je kind puzzelen leuk? Maak dan met de Veluwe Specialist uit Garderen een speurneuzentocht. Start vanuit Eerbeek of Garderen en je staat binnen enkele minuten midden in de Veluwse bossen. Zodra je in het bos bent begint de wandeling aan de hand van een GPS-systeem. Los raadsels op, beantwoord vragen en vind zo de weg door het prachtige woud. Je kunt een lunchpakket meekrijgen voor een fijne picknick onderweg.

 6. Boomstampad in de Veluwe

  Boomstampad Veluwe
  Nationaal Park de Veluwezoom in Rheden is favoriet bij onze kinderen. Je vindt er een bos en een prachtige heide, waar ze fantastisch kunnen klimmen en rennen. Er zijn verschillende routes én een boomstammen-klim-klauterpad. Handig is de speciale buggyroute met leuke OERRR-opdrachten voor kinderen. En terwijl jij lekker wat drinkt op het terras van de Brasserie, kan je kind zich uitleven in de speeltuin.

 7. Dierenvriendjes in de Biesbosch

  Biesbosch
  Dit unieke natuurgebied is niet alleen schitterend, maar ook heel leuk voor kinderen. Aanrader is het Dierenvriendjespad, waar ze een interactief spel kunnen spelen. Door takjes voor nesten te verzamelen, te kwaken als kikkers en te lopen als een eend ontdekken ze spelenderwijs de natuur. Het bijbehorende rugzakje is te huur bij het bezoekerscentrum in Dordrecht, Werkendam of Drimmelen. Na afloop kun je in Dordrecht terecht voor een heerlijke lunch, ijsje of koffie met taart.

 8. Het grote kabouterbos

  Kabouterbos
  In Dronten ligt een echt kabouterbos. Ik ben er in de zomer geweest en de gigantische paddenstoelen, waar je heerlijk in kunt spelen, zijn niet te missen. Begin met het kabouterpad met leuke doorkijkjes naar kabouterhuisjes, veel kabouters op de route en een lekkere wandeling door het bos. Wij hebben afgesloten met een pannenkoek in de knusse huiskamer.

  Advertentie
 1. Het Lage Bergsche Bos

  Bergsche Bos
  Dit bos vlak bij de Rotterdamse wijk Hillegersberg hoort bij recreatiegebied De Rottemeren. Er zijn verschillende leuke wandelpaden. In de winter kun je er lekker sleeën en als het gevroren heeft ook nog je schaatsen onderbinden. Na afloop kun je bij restaurant Bergsche Plas gezellig opwarmen en uitrusten.

 2. Speelbos Zandspoor

  Schoorl
  Dit bos in de Schoorlse duinen is een perfecte plek voor een heerlijke boswandeling. Leuk is de familieroute van 3,5 km. Daarna kunnen de kinderen in het speelbos naar hartenlust rennen, ravotten en zand verplaatsen met een treintje. Er is ook een leuk Kabouterpad voor de kleintjes. Moe van al het wandelen en spelen? Dan ga je naar Restaurant IJgenweis voor een heerlijke choco!

Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige plekken om een leuke wandeling met je kind te maken. Je vindt ze allemaal op Kidsproof.nl

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Commercieel – Center Parcs – Januari campagne

Center Parcs

Boek nu voordelig je vakantie!

Tot 36% vroegboekkorting
Bekijk de accommodaties